Papirologija i povrede muče Radnički, "huk tribine" preko potreban!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.10.2017.
12:30
Izvor: Sportske.net

Trener KKK Radnički Zoran Todorović kazao je da očekuje veliku podršku sa tribina u premijernom meču na domaćem terenu i u isto vreme otkrio da postoje problemi koji utiču na nesmetanu pripremu meča sa Beovukom.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Novu sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS) kragujevački Radnički otvorio je porazom na gostovanju ekipi Tamiša (85:81), a prvu utakmicu na domaćem terenu ekipa Zorana Todorovića odigraće u petak protiv Beovuka 72 iz Beograda.

Pred premijeru u kragujevačkom "Jezeru" svoje utiske sa prethodnog meča i očekivanja od narednog izneli su Strahinja Jovanović i trener Zoran Todorović.

"Zadovoljni smo igrom, igrali smo bez dva bitna igrača u rotaciji. Predstavili smo se u dobrom svetlu iako su svi mislili da smo autsajderi. Pripremili smo dobro utakmicu, dobro smo ušli. Krivo nam je što nismo uspeli da pobedimo iako smo bili blizu", kazao je organizator igre i najefikasniji igrač Radničkog u prvom ovosezonskom meču Strahinja Jovanović.

Radnički je na gostovanju Tamišu u Pančevu poražen rezultatom 85:81 a trener Todorović ističe da može biti zadovoljan dobrom igrom ali da nema mesta za euforiju jer je utakmica izgubljena.

"Dobro smo odigrali u Pančevu i velika je žal što nismo dobili utakmicu. Pali smo u drugoj četvrtini posle dobrog otvaranja. Do samog kraja igrali smo na loptu, osetio se manji broj igrača na klupi. Imali smo loš dan sa slobodnih bacanja i to nas je koštalo poraza", kaže Todorović.

Kao još jedan razlog poraza bivši selektor univerzitetske reprezentacije Srbije trener Radničkog navodi i veliku potrošnju Strahinje Jovanovića i Nikole Pavlovića.

"Imali smo igrače u zamoru, posebno Pavlović i Jovanović i to se osetilo na kraju kada je pala koncetracija. Loše smo branili pik, možda se tada nismo dobro orijentisali u odbrani 1 na 1. Izgubili smo ključnu loptu na 47 sekundi pre kraja zbog lošeg dodavanja i oni su to iskoristili. Pančevo je dobra ekipa koja je u pripremnom periodu pokazala da može više. Mi ne smemo da poletimo jer smo izgubili iako smo odigrali dobro. Moramo da radimo dosta", istakao je Todorović.

Dva dana pred meč sa Beovukom na domaćem terenu trenera Radničkog najviše muči to što nije siguran na koje igrače će moći da računa zbog povrede i problema administrativne prirode.

"Imamo problem jer ne znamo u kom sastavu nastupamo u petak. (Ivan) Demčešen ima povredu i verovatno neće biti u sastavu. Bizarna povreda, ušivao je stopalo i ne može da se osloni na nogu celom težinom, to je za nas ogroman hendikep. Imamo problem sa LOK-om za dva igrača koja su došla. Ako za Rajka Kljajevića ne stigne nećemo imati klasičnu peticu i biće mnogo teško. Za Nikolu Vasojevića je veliki znak pitanja. Treniramo i radimo, ali nismo sigurni kako će to izgledati u petak jer ne znamo na koje igrače možemo da računamo", istakao je Todorović.

Na današnjoj konferenciji za medije trener Radničkog saopštio je i jednu dobru vest. Klub je u utorak uveče dogovorio saradnju sa novim igračem, krilnim centrom Petrom Beaderom (32, 205 cm) koji je stigao iz Kolubare.

Strateg Radničkog govorio je o narednom rivalu u superlativima ali je istakao da njegov tim zna gde bi trebalo da napadne Beovuk što ipak neće biti lako zbog već navedenih problema.

"Beovuk je borbena, agresivna ekipa. Dobro su odigrali protiv Vršca, posustali su u trećoj četvrtini. Znamo gde treba da napadnemo, samo treba da vidimo sa kim čemo to da uradimo", dodao je Todorović.

Strahinja Jovanović se složio sa trenerom i poručio navijačima da dođu u "Jezero" i podrže ekipu.

"Beovuk je ekipa koja ima svoj stil igre. Biće teško, nadamo se da ćemo dobiti papire za igrače i da ćemo u kompletnom sastavu uspeti da pokažemo naše najbolje izdanje. Ja nikada nisam igrao pred punim tribinama i nadam se da ću ovde na premijeri imati podršku", zaključio je Jovanović.

Trener Zoran Todorović takođe je pozvao navijače da podrže ekipu na premijeri u Kragujevcu i istakao da grad zaslužuje da ima klub koji se takmiči u ozbiljnoj ligi.

"Malo smo iznenađeni posetom. Grad kao grad zaslužuje ovo, zna šta je ABA liga. Kragujevčani vole da kažu da je ovo izvorni Radnički i da je ljubav prema ovom klubu velika. Nadam se da će biti gledalaca koji će da nas podrže", poručio je trener KKK Radnički.

Košarkaši Radničkog u četvrtak će odraditi trening sa igračima koji će imati pravo nastupa u duelu sa Beovukom, a do tada se radi sa svima ostalima uz nadu da će problemi administrativne prirode biti prevaziđeni.

Utakmica drugog kola Košarkaške lige Srbije između KKK Radničkog i Beovuka 72 igra se u peta, 20. oktobra sa početkom od 20 časova. Kragujevčani imaju obavezu da dođu u "Jezero" i podrže ekipu, dok će ostatak Srbije direktan prenos moći da prati na TV Arena sport.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brat Vidara
Wednesday, 18.10.2017
13:41

Hvala, Sportske.net. Napred Radnički.

avatar
Vladanko
Wednesday, 18.10.2017
12:57

Da li pisete ovoliko o bilo kom drugom klubu u kls kao o Radnickom,ali realno?Posle vecitih vama je Radnicki treci klub u Srbiji izgleda,veci od aba ligasa nebitno 1 ili 2.I ja sam sumadinac i voleo bih iskreno da vidim Radnicki u aba ligi i nekom evropskom takmicenju ali preteraste,jer trenutno ima mnogo vise klubova koji su na vecem nivou i imaju bolje rezultate.