Partizan i Zvezda ne mogu bez drame, igraće se majstorica!

Autor: Darko Mitrović
subota 30.03.2019.
21:05
Izvor: Sportske.net

Još jedna veoma uzbudljiva utakmica, ovog puta pred Partizanovim navijačima, crno-beli uspeli da izjednače u polufinalnoj seriji ABA lige.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

Košarkaši Partizana uspeli su večeras u prepunom ''Pioniru'', uz veliku podršku svojih navijača, da uzvrate udarac Crvenoj zvezdi u polufinalu plej-ofa ABA lige i izjednače na 1:1 u pobedama.

Posle još jedne ravnopravne i uzbudljive borbe, Partizan je ovog puta slavio sa 70:67 i izborio majstoricu koja će se igrati 6. aprila, a domaćin će biti Crvena zvezda koja je večeras bila oslabljena neigranjem povređenog Reglenda.

Navikli su nas košarkaši Crvene zvezde i Partizana da ove sezone ''stegnuto'' počinju utakmice, da im treba vremena da ''opuste ruke'' prilikom šuta, ali to je večeras bilo najdrastičnije.

Ako vam kažemo da je na ulasku u poslednji minut prve četvrtine rezultat na semaforu bio 8:7 za Partizan, jasno vam je kakva se košarka igrala u tom periodu.

Nešto bolja igra, posebno kada je Partizan u pitanju, viđena je tokom drugog kvartala, proradio je njihov šut za tri poena, raspucali su se Aleksej Nikolić i Vanja Marinković, a poenima Lendejla u poslednjoj sekundi druge četvrtine, Partizan je stigao do svoje najveće prednosti od početka meča - 34:27.

Uz veliku podršku sa tribina, bio je to odličan vetar u leđa za crno-bele pred ulazak u drugo poluvreme, ali u trećoj četvrtini ekipa Andree Trinkijerija ponovo pokazuje boljke iz prvih deset minuta, opet veliki broj promašaja, što Zvezda uspeva da iskoristi, mada daleko od toga da su i crveno-beli briljirali.

Malo pomalo, crveno-beli su, najviše zahvaljujući Simaniću i Davidovcu, istopili prednost Partizana sa poluvremena, a Čović, Lazić i Perperoglu su se potrudili da Zvezda ponovo preuzme vođstvo.

Da Partizan i dalje ostane rezultatski u igri, pobrinuo se raspoloženi Vanja Marinković, koji je sa još par trojki uspeo da unese neophodnu energiju u igru ekipe crno-belih.

U poslednju četvrtinu ušlo se minimalnim vođstvom Zvezde - 49:48 i bilo je jasno da nas očekuje još jedna dramatična završnica u duelu crno i crveno-belih.

Tako je i bilo u preostalih deset minuta ove utakmice. Zvezda je sredinom poslednje četvrtine, preko Berona povela sa 60:56, ali Lendejl, Pejdž i Marinković vraćaju prednost Partizanu - 65:62.

Zvezda potom prilazi na poen zaostatka, a onda ''eksplozija'' oduševljenja navijača Partizana - Pejdž pogađa trojku za 68:64!

Ni tada nije sve bilo gotovo, Bili Beron na drugoj strani vraća trojku, a onda, na četiri sekunde pre kraja, Markus Pejdž je iznudio prekršaj, pogodio oba penala, za 70:67.

Posle dva tajm-auta zaredom, usledio je rasplet - Davidovac promašuje za tri poena, ostalo je 70:67, pobeda Partizana!

Vanja Marinković je sa 18 poena bio najefikasniji u Partizanu, 10 je upisao Lendejl, a u Zvezdi dvocifreni Perperoglu sa 16 i Cirbes sa 11 poena. Ipak, Cirbes je u ključnim trenucima utakmice, u samom finišu napravio nekoliko velikih grešaka.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

54 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kladionicar
Sunday, 31.03.2019
10:04

Sudjenje uzasno ali nije to bio odlucujuci faktor. Sut za 3 18%, 9 promasenih bacanja takva utakmica mora da se izgubi, a sto je najgore ovaj partizan je tako ocajan da ih umalo nismo pobedili i ako su pogodili sve. Ako se Regland oporavi za trecu lagana pobeda za nas.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 31.03.2019
14:11

10 bacanja ste promasili, ali, i mi smo 8 (ako se ne varam, vec u prvom poluvremenu smo cak 6) tako da vam to nije nikakav izgovor za poraz...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 01.04.2019
15:38

Nije iskljuceno...

avatar
Kladionicar
Sunday, 31.03.2019
19:50

Ma nemam ja sta da se vadim, mi smo promasili utakmicu, trebalo je da je zatvorimo jos u prvom poluvremenu a mi smo uspeli da ga izgubimo. Ali svakako vama ovoliko trojki tesko da ponovo moze da udje a sa druge strane tesko i da mi mozemo da promasimo ovoliko..

avatar
neme
Sunday, 31.03.2019
03:40

Gagic ne zna o kom sportu se radi a Cirbes od kad je uzeo Makabiju milion ne zeli da zna o cemu se radi.Tomic izgubljen u prostoru i vremenu.Kosarka nulta neko tabanje.Zvezda je u rasulu a Trinkijeriju samo da je bilo kakav bekap centar ladno bi ovo zavrsio al s ovim Gagarinom bice tesko kad sudije krenu da pune faulovima visoke igrace.

avatar
Čeki
Sunday, 31.03.2019
00:49

Ovako, molim nase navijace da se ne vade na sudije jer je sudjenje bilo jako korektno, kao i proslu utakmicu. Ako su donele neke nelogicne odluke, nadoknadili su na drugoj strani, a bilo je takvih malo. U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi kaze se. Utakmica je bila teska jako i oni su bili bolji, jer kako ocekujete da pobedimo sa 20 promasenih trojki i 10 neuspelih bacanja. Dalje, Tomic mi covek nije jasan, imas Dobrica koji da je dobio vecu minutazu bio bi skoro na nivou ko na prosloj utakmici, Davidovac i Simanic ti jako lepo odigrali prvo poluvreme, a posle ih u drugom jedva koristis. I jos jedna stvar, ko nam dovede onog Kej Si Riversa majko mila. Pa ja sam obozavao kad je on protiv Zvezde igrao jer sam znao da za Zvezdu nema zime jer je los igrac generalno.

avatar
Deki.Stankovic.5
Sunday, 31.03.2019
01:15

Sve si rekao kako treba!

avatar
Čeki
Sunday, 31.03.2019
19:49

Hvala, samo treba da budemo realni, a ne da se spustamo na nivo onog njihovog Kralja ili PK kako se zove. Losi smo bili, oni bolji i kraj. A Rivers mi vise nikad ne bi igrao, pre bih Nenadica tu forsirao ili cak Davidovca.

avatar
Realni Arthur
Sunday, 31.03.2019
00:37

Prvo cestitam Partizanu na pobedu, Nisam imao volju da gledam uzivo, znaci nisam gledao tekmu, iz samo jednog razloga, nisam u stanju da slusam ono divljacko navijanje koje je instalirano za vreme maga, psvoke uvrede....., bacanje svega i svacega.... pritisak, itd, itd. Sad tek vidim koji dste vi grobari zapaljiv material, pa stvarno li mislite da cete proci dalje? Sanse su vam 20 % sa 80%, zapamtite, treca utakmica laganica za nas, imamo da vas pojedemo ko snicle. I jos jedna bitna stvar, kako ste vi u stanje da spinujete to je bukvalno stigao neki nivo profesionalizma, pa koristite one jevtine trikove/lazi koje ste koristili za vreme maga, ako vam je neki igrac povredjen to bi trebalo da znaci povredjen da ne moze da igra, kao sto npr. kod nas Regland povredjen i nema ga na tekmi, ali vi ste tolko ljigavi, da ne mogu nikako da docekam 3 April, pa ima da se cuje to neba glasno navijanje, i ja sam uveren ima da vas bukvalno pocitimo sa parketa, molim vas zapamtite ovo. Nikad vas nisam mrzeo, ali ne zato sto to ne zasluzujete nego zbog vecine tih divnih momaka koji igraju, a ne zbog vase uprave., trenera, a ove kuazi navijace da ne spomenem. Spremite se za iducu godine igracete evrokup, i Trinki ce da vas vodi ili da pobegne sto je vrlo moguce a onda....... tek vam sledi raspad i to mnogo strmoglaviji od onog za vreme maga. Vecina vasih navijaca i ste losi kao ljudi, i to mi smeta, toliko mrznju vidim kod vas pa ja 20 godine sam video i ziveo sa vasom slepom mrznjo na svemu sto je Crveno i Belo. Ali, eto hvala Gosp. Covicu sto vam je nabio kompleks nevidjen a teke cete da dobijete kompleks, i hvala Terzi, Mrkeli i Milojevocu sto vec nekoliko sezona vas drzimo na nekoj distanci od 15 pa bogami i do 32 je ponekad stiglo, jer ne dao mili Bog da nam se priblizite jer onda pokazujete svu onu ste nepodnosljivi, ajde uzivajte do 3 Aprila, i ja jos jednom vas molim da mi se obratite posle tekme.
Mojoj Crvenoj Zvezdi zelim sve najbolje, i smpionsko slavlje i ABA a i domaceg sampionata samo da vam nabijemo kompleks jos dublje pa mozda i puknete. Izvinjavam se pravim sportskim navijacima sa druge strane, ali verujte da ne mogu mirne duse da podnosim svu tu mrznju koje ispoljavaju jedan dobar broj vasih navijaca.

avatar
Dikan
Sunday, 31.03.2019
01:49

Ауууу...Како ти волиш свој клуб, а мрзиш супарнички. Видим, тешко ти је. Има један добар доца у Земуну, лечи људе од свакаквих глупости, па и ове, од које ти болујеш. Телефон треба?

avatar
Fikan
Sunday, 31.03.2019
01:53

Ma daj,ko jos cita sve ovo.Ko gubi,ima prava da se ljuti buahahaha :D

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 30.03.2019
22:29
avatar
papirnica
Saturday, 30.03.2019
22:20

Napred Partizan ajde idemo idemo idemooooo u prvoj utakmici izvukla se zvezda jedva u produžecima mi smo grobari najbolji smo najbolji !!!!

avatar
Mladen Kokovic
Saturday, 30.03.2019
22:15

Preuzima li Partizan prednost domaceg terena u slucaju prolaska u finale?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 30.03.2019
22:49
avatar
nenadnenad1234
Saturday, 30.03.2019
22:13

Nadam se da predsednik komsinica nece lomiti case po televizijama kad bude kukao.
Salu na stranu, teska utakmica. Na "noz". Sledece nedelje isto ovako, pa sta bude.

avatar
pepyslav
Saturday, 30.03.2019
22:12

Zasluzena pobeda Partizana, Tomic veze nema sa kosarkom...malo vise sudijskih gresaka u korist Partizana, ali nije odlucilo..

avatar
La bestia negra
Saturday, 30.03.2019
22:08

Cirbes uz Gagica najgori kosarkas Aba lige

avatar
Firmino R.
Saturday, 30.03.2019
22:08

Mi smo grobari, najjaci smo najjaci!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 30.03.2019
22:07

Oni su sudili i opet smo ih pobedili. Cirbes je šutnuo u leđa Renfroa dok je ležao što je trebala da bude isključujuća greška, a Renfro mu vratio blokadom na zakucavanju tako da ga je bilo strah da više pogleda koš. Svima je jasno da samo sudije mogu da zaustave Partizan da uđe u finale!

avatar
MilošPB
Saturday, 30.03.2019
22:13

Daće Bog a i karma da imate ovakvo suđenje kao Zvezda večeras. Hrkljuš koji sudije dozvoljavaju

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 31.03.2019
14:29

Daće Bog da vama sude kao Partizanu u prvoj utakmici. Molim te Bože, usliši im ovu želju.

avatar
5Ronic
Saturday, 30.03.2019
22:16

Prekoracio ga je pa je to brkicu iznerviralo, a ono na zakucavanju faul cist videlo se na ponovljenom snimku da ga je opalio po rukama! Berona napune licnim da ne moze da igra, a na njemu se igra rukometna odbrana. Takodje 2 nesportske Perperoglu, a taman poceo da puni kos! U pravu su sto su se bunili na sudije! Sramota da te bude tako da pises!

avatar
NemanjaVidic No1.
Saturday, 30.03.2019
22:06

Hoce li se sad javljati strucnjaci?kakvi faulovi,velickovic krene samo da trci telo u telo faul,a u covica ulazi svom snagom nikolic,nista nema ni pogled ka faulu,cirbes na zakucavanje renfro po rukama,nema faula,10tak smesnih odluka,ne spori se nasa ocajna igra,ali ovo njihovo,evo to je njihov obraz

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 30.03.2019
22:12

Obrisi suze mala moja, nek osmeh lice ti krasi. Tutanj na rijaliti televizije da se zalite.

avatar
NemanjaVidic No1.
Monday, 01.04.2019
11:54

suze?klinac u kom ti svetu zivis

avatar
MilošPB
Saturday, 30.03.2019
22:14

Veličković sekiricu po rukama Cirbesa nije nesportska