Partizan - ''kosmopolitski klub''

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.06.2014.
15:32
Izvor: Sportske.net

Tako je crno-bele, u najkraćem, opisao trener Duško Vujošević, tokom današnje konferencije za novinare, na kojoj je znatno više bilo reči o aktuelnoj situaciji u Srbiji, nego o sutrašnjoj utakmici.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Trener Partizana je i danas imao dosta toga da kaže o finansiranju kluba, odnosu države prema crno-belima, izboru komesarijata lige i onima koji su u to umešali svoje prste, i mnogim drugim temama.

Šta je rekao o samoj utakmici već smo objavili, ali Vujošević ni ovoga puta nije želeo da odstupi od svog dobro poznatog stava:

''Ne želim da se bavim politikom, ali imam hrabrost da kažem šta msilim''.


S tim u vezi, on je još jednom naglasio da bi političari trebalo da se bave svojim poslom, da rešavaju nagomilane probleme u zemlji, a ne da se, kako je rekao, pojedini ''mešaju u izbor komesarijata lige, kako bi se Zvezdi obezbedila titula''.

Trener Partizana je upitao i kako je došlo do toga da Partizan od ponosa nacije postane nacionalni problem.

''Da li je to zato što smo dostojanstveno predstavljali zemlju i grad u Evroligi i punili Arenu? Pa, u kojoj smo još sferi među 16 najboljih u Evropi'',
pita Vujošević.

On je, ističući veličinu svog kluba dodao i da je Partizan ''kosmopolitski klub''.

''Kod nas igraju tri Francuza i Letonac, oni vole ovu zemlju i naučili su naš jezik. Mi nikada nismo stvarali nacionaliste i pozivali na ratove'', zaključio je trener Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke