Partizan može da bude još ponosniji posle ovih reči trenera Budućnosti!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.02.2020.
20:58
Izvor: Sportske.net

Utakmica za primer.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Odlična igra oba tima, atraktivni potezi, trojkaški obračuni, rezultatska neizvesnost do kraja, sve to u odličnoj atmosferi, obeležja su večerašnjeg derbija 19. kola ABA lige između Partizana i Budućnosti.

A da su crno-beli kao organizatori položili ispit svedoče i reči trenera Budućnosti Petra Mijovića posle meča koji je Partizan dobio sa 87:82.

''Partizanu želim sve najbolje, a mi smo, što se tiče košarke, večeras uživali u Beogradu'', poručio je Mijović na kraju svog obraćanja novinarima.

Prethodno, prokomentarisao je igru i poraz svog tima i naglasio da je ''derbi opravdao očekivanja''.

''Mogli ste da gledate dobru košarku u pojedinim momentima i uživate u predstavi oba tima. Znali smo da nas očekuje težak posao, bez obzira na dve teške utakmice koje je Partizan imao. Dosta su široki što se tiče rostera, raspodele minuta i znao sam da će biti maksimalno energetski spremni.

Mislim da smo dobro otvorili utakmicu, u odnosu na prvi meč zatvarali smo neke stvari koje objektivno donese Partizanu ozbiljan rezultat u ABA ligi i Evrokupu.

U prvih petnaestak minuta smo uz dobre procente šuta uspeli da zaustavimo njihovu igru na postu, ali i da imamo dobar rezultat uz kontrolu defanzivnog skoka. Mislim da smo imali ozbiljan pad u finišu prvog dela meča i na osnovu onoga što smo prikazali trebalo je da imamo bolji rezultat na poluvremenu.

U drugom delu utakmice bila je naša drugačija postavka u odnosu na određene pik-en-rol situacije Partizana. Međutim, to je ozbiljan kvalitet koji imaju. Mislim da Ognjen Jaramaz i Markus Pejdž rastu u sistemu Andree Trinkijerija i u situacijama kada smo odigrali dobru odbranu, oni su nas kažnjavali na individualni kvalitet koji poseduju.

Morali smo da imamo koncentraciju svih 40 minuta kako bi smo ih pobedili u Beogradu pred ovakvom publikom. Kada nam je koncentracija padala u fazi odbrane, oni su nas kažnjavali preko ofanzivnog skoka i tranzicije. Nastavljamo dalje, imamo još tri kola, idemo na pobedu na sva tri meča, a svesni smo da nas očekuje težak posao'', izjavio je Mijović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke