Partizan - Nova pobeda kao najava uspešnije 2015!

Autor: Darko Mitrović
subota 27.12.2014.
22:34
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana su trijumfom u Novom Mestu okončali takmičarsku 2014. godinu, koju će pamtiti po novoj tituli, nastupima u Top 16 Evrolige, ali i brojnim problemima, koji su ove jeseni došli do još većeg izražaja.

BETAPHOTO/IGOR KUPLJENIK/EV
BETAPHOTO/IGOR KUPLJENIK/EV

Povezane vesti

U poslednjoj subotnjoj utakmici 15. kola ABA lige, Partizan je kao gost savladao ekipu Krke iz Novog Mesta sa 78-72 i tako se ekipi Aleksandra Džikića revanširao za poraz u ''Pioniru'' u drugom kolu.

Ovom pobedom Partizan je na najbolji način iskoristio poraze Cibone i Olimpije u ovom kolu i sa pomenutim ekipama se izjednačio po broju pobeda, na deobi četvrtog mesta na tabeli.

Crno-beli su večeras nastupili bez povređenih Pavlovića i Murića, ali sa oporavljenim Đorđem Gagićem na poziciji centra, kao i sa trenerom Duškom Vujoševićem, koji je izdržao suspenziju zbog isključenja protiv Mega Leksa.

Praktično, čitavim tokom meča Partizan je imao blagu prednost, ne dozvoljavajući domaćinu ni u jednom trenutku da dođe do rezultatskog preokreta.

Vođstvo crno-belih je u par navrata bilo i dvocifreno, u finišu je Krka stigla na ''minus 4'', ali više od toga domaći tim nije mogao.

Milan Mačvan je sa 24 poena i osam skokova bio najbolji u Partizanu, a odličan je, pogotovo u nastavku, bio Milenko Tepić sa 16 poena, koliko je postigao i kapiten Dragan Milosavljević.

U ekipi Krke, Armsted najbolji sa 18 poena, a Mulalić je upisao 13.

ABA liga, 15. kolo

Subota:

Crvena zvezda - Cibona 80:64
Cedevita - Olimpija 66:60
Zadar - MZT 74:69
Krka - Partizan 72:78

Nedelja:

16.00h Budućnost - Igokea
19.00h Mega - Levski

Ponedeljak:
20.30h Metalac - Solnok

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke