Partizan opet po starom, Limožova ''stotka'' u Beogradu

Autor: Darko Mitrović
utorak 19.12.2017.
21:51
Izvor: Sportske.net

Partizan opet nedopustivo slab u odbrani, Limož naneo crno-belima i osmi poraz u devet kola Evrokupa...

aba-liga.com/Partizan NIS
aba-liga.com/Partizan NIS

Povezane vesti

Pred svega 700 gledalaca u hali ''Aleksandar Nikolić'', Partizan je večeras u pretposlednjem kolu Evrokupa poražen od Limoža sa 101:98.

Prva četvrtina protekla je u ravnopravnoj borbi, Partizan je većim delom bio u vođstvu, ono je iznosilo i šest poena razlike (18:12), ali potom sledi serija gostiju 7:0, Limož je nakratko poveo, ali je Partizan ovaj deo igre dobio sa 20:19.

Đoko Šalić je u tim trenucima bio najefikasniji u Partizanu, a tokom drugog kvartala pridružili su mu se i Vilijams-Gos i Miler.

Tih deset minuta bio je i najbolji period igre Partizana, pre svega zahvaljujući efikasnoj igri u napadu i na poluvreme se otišlo rezultatom 51:42 u korist crno-belih.

Ali, ono na šta je novi trener Nenad Čanak upozoravao pre ove utakmice, dogodilo se Partizanu u nastavku meča. Crno-beli nisu uspeli da zadrže nivo igre iz prvog poluvremena, ponovo su na površinu počeli da izlaze problemi u odbrani koje Partizan nikako da reši od početka sezone i prednost iz prvih dvadeset minuta se istopila.

Na kraju treće četvrtine bilo je 76:76, a početkom četvrte Limož je poveo sa 84:79, što je Francuzima bila najubedljivija prednost od početka meča.

Ali posle tajm-auta koji je zatražio Nenad Čanak i par izvršenih izmena, Partizan pravi seriju 7:0, za vođstvo 86:84 na četiri minuta pre kraja.

Bio je to uvod u potpuno neizvesnu završnicu, a gledaoce je konačno probudio Patrik Miler efektnim zakucavanjem posle solo prodora za 90:88.

Usledio je tajm-aut gostiju, a onda Mihajlo Andrić, koji je nešto ranije promašio otvoren šut za tri, pravi prekršaj za tri slobodna bacanja Aksela Bouteja koji je sva tri puta precizan sa linije penala.

Raspoloženi Miler uzvraća na drugoj strani uz faul i Partizan je poveo sa 93:91, ali samo nakratko, pošto Bouej u narednom napadu poravnava na 93:93.

Na minut i 20 sekundi pre kraja, Vilijams-Gos pogađa trojku za Partizan, ali crno-beli opet ne mogu da se odbrane, Hejs pogađa za izjednačenje - 96:96.

Andrić je na drugoj stranji ponovo neprecizan, a Karter još jednom trojkom donosi ''plus četiri'' Limožu na 33 sekunde pre kraja - 99:96.

Posle novog tajm-auta domaćih, Vilijams-Gos je iznudio prekršaj i sa linije slobodnih bacanja prilazi na 99:98.

Na pola minuta do kraja, gosti traže tajm-aut, potom su poveli sa 101:98, a Miler na četiri sekunde pre kraja ne pogađa zicer i tada je sve bilo rešeno.

Vilijams-Gos sa 28 i Miler sa 26 poena predvodili su Partizan koji je večeras igrao i bez Veličkovića i bez Marinkovića, iako su obojica bili među 12 igrača u sastavu crno-belih. Uz pomenuti bekovski tandem, izdvojio se i Đoko Šalić sa 18 poena i šest skokova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner Pixi G00000L
Wednesday, 20.12.2017
11:18

Stvarno steta sto su pretrpeli toliko poraza s obzirom kolike su pare ulozene u taj klub.

avatar
vladimir6
Tuesday, 19.12.2017
23:39

Ovaj Vilijams-Gos sasvim solidan trebali smo njega da uzmemo a ne ovog iz Mege.

avatar
magister
Tuesday, 19.12.2017
23:29

Veliki broj navijača ovde, potpuno neopravdano, usput jako ružno, svašta govori o Muti. Možda Muta i nije kralj što se tiče načina na koji vodi utakmicu, možda nije ni velestrateg za pripremu utakmice , ali Muta je pozitivna osoba, zna fantastično košarku, uz njega igrači napreduju, širi dobru atmosferu oko sebe. Čanku želim sve najbolje, dugo je bio kapiten i naravno nadam se da će Partizan sad u ABA ući u seriju. I u F4, samo da pobeđuje one iste koje je Muta + MZT, koji smo već dobili i Mornar, s kojim takođe igramo kod kuće. Muta nije smeo da izgubi od Olimpije, to bismo sad mogli da vratimo. Puno je domaćih igrača sa potencijalom i tim, uz dobar rad, može uskoro da se uzdigne u pobednički.

avatar
petar000
Tuesday, 19.12.2017
23:18

Ha, znaci nerealno je ovo sto se desava sa Partizanom. Koliko smo mi gluposti u stanju da napravimo na utakmici koju generalno ne igramo ni malo lose. Znaci, prvo poluvreme defanzivno sasvim zadovoljavajuce za nase standarde, a onda raspad sistema, ono sto nas prati cele sezone. Ali ajde, nekako bi preziveli i to jer nas je sut mnogo hteo, a onda krece serija gluposti, Andric ispada u odbrani kao dete od sest godina, onaj polaze, zatim Andric kasni na sut Butelu (ili kako se vec zove), staje na metar od njega, a kada ovaj ispali trojku onda se Andric zaleti u njega i odnese ga sa terena, znaci posle ispaljenog suta. Pa onda Miler u napadu sam na sestoricu, pa onda Salic juri po terenu pleja, a oni nam ubadaju dve trojke jer moraju ostali da pokriju dole centra, i na kraju, imas ceo napad za pobedu, i legenda se zaleti na petnaest sekundi pre kraja da zavrsi, a onda bi mi kao odbranili taj poslednji napad jer nam je to najbolji deo ekipe, i sto je jos tuznije promasi polaganje i onda deset sekundi ni jedan od nasih ne moze da se seti da pravi faul. Ja ne mogu da verujem da se nama ovakve stvari desavaju evo vec trecu sezonu uzastopno, a ove je to dozivelo potpunu kulminaciju. U sustini ja sam ukapirao da je nama najbolnija tacka defanzivni skok, i tu ne mislim samo na centre, vec timski. Svakom nasem igracu preko glave skidaju loptu. I da smo imali taj skok u prvom, bilo bi 25 poena razlike, i utakmica bi bila zavrsena. Puci cu od muke sto delujemo na terenu ovako amaterski kada je odbrana u pitanju, a ni u napadu nije neka organizacija, nego je trenutak nadahnuca ove dvojice amerikanaca. I mogu da kazem da je prava steta sto ovaj Gos ne igra za jaci tim nego sto smo mi. Ovo sto mi igramo se ne moze ispraviti, voleo bih da gresim, ali nema leba od ovog tima i ove filozofije. Znaci ja mislim da mi ove sezone mozda imamo dve cetvrtine kada smo protivnika sveli ispod 20 poena, ali nisam siguran ni te dve da imamo. NEPRIHVATLJIVO, kakve god igrace da imas.

avatar
PLANETA MILAN
Tuesday, 19.12.2017
23:03

Ne plus cetiri nego plus tri. Ovo je smesnije cak i nego sto sam zamisljao da ce biti...