Partizan preskočio Megu, sledi derbi u polufinalu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.05.2018.
19:52
Izvor: Sportske.net

Imamo prvi polufinalni par plej-ofa Superlige Srbije.

BETAPHOTO/ABA liga/Mega Bemax/Ivica Veselinov/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Mega Bemax/Ivica Veselinov/DS

Povezane vesti

Košarkaši Partizana plasirali su se večeras u polufinale plej-ofa Superlige, pošto su i u drugoj utakmici, ovog puta kao gosti, savladali ekipu Mega Bemaksa rezultatom 93-79.

U borbi za plasman u finale, Partizan će se boriti sa svojim najvećim rivalom i aktuelnim šampionom Crvenom zvezdom mts, koja je lako izašla na kraj sa ekipom Vršca.

Za razliku od prvog meča, odigranog pre dva dana u ''Pioniru'', a koji je Partizan dobio sa 97:68, večeras smo gledali rezultatski zanimljiviji i mnogo neizvesniji duel.

Osokoljeni dolaskom na utakmicu NBA asa Nikole Jokića, ekipa Mege je odlično ušla u ovaj susret. Jaramaz i Mušidi su se brzo razigrali, i uz podršku Bitadzea i Fundića bili su ključni igrači u ekipi Dejana Milojevića tokom prvog poluvremena.

Na ulasku u završnicu prve četvrtine, Mega je stekla i svoju najubedljiviju prednost večeras od dvanaest poena razlike (24:12), a do početka druge Partizan je tu razliku uspeo da prepolovi (26:20).

U pauzi između prve dve četvrtine, Nikoli Jokiću je od strane domaćina uručen prigodan poklon, a o čemu se radi pogledajte OVDE.

Ipak, i u većem delu druge četvrtine domaći tim je uspevao da održi solidnu prednost, ali pred kraj poluvremena usledio je odgovor Partizana. Predvođen plejmejkerom Vilijams-Gosom i kapitenom Veličćkovićem, tim Nenada Čanka je stigao do izjednačenja na 46:46, što je rezultat kojim se ušlo u drugo poluvreme.


Kako je meč odmicao, Mega je imala sve više poteškoća, opterećena ličnim greškama, pa je prerano ostala i bez Bitadzea i bez Fundića zbog pet penala. To je Partizan uspeo da iskoristi, kapiten Novica Veličković je igrao sve bolje, a prednost gostiju lagano je rasla iz minuta u minut.

Kada je na tri minuta pre kraja Partizan poveo sa 86:72, posle pogotka Đorđa Gagića, postalo je jasno da je pitanje pobednika u ovoj četvrtfinalnoj seriji rešeno.

Novica Veličković se na kraju zaustavio na 22 poena, sedam skokova i četiri asistencije, Vilijams-Gos je upisao 21 poen, četiri skoka i osam asistencija, a Vanja Marinković je na svom kontu imao 14 poena.

U domaćem timu, Jaramaz 15 poena, Mušidi 14, a Bitadze 12.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Thursday, 24.05.2018
19:55

U prvom redu, zelim da cestitam rukometasima Partizana koji su ponovili jucerasnji uspeh brace i najozbiljnije se sada umesali u borbu za titulu, a sve cestitke svakako zasluzeno pripadaju i nasim kosarkasima! 'AJMO MI!

avatar
_Goran_
Thursday, 24.05.2018
20:05

U vaterpolu je titula nadomak ruke isto, 4 boda prednosti uz 4 kola do kraja. Pritom sve 4 utakmice ce se rutinski dobiti sa bar 5 golova razlike. :)

avatar
Nikola Spasic
Thursday, 24.05.2018
20:32

bravo..onaj milosavljev kao sterbik,partizan brz,razigran..lagano dobi bledu i nezainteresovanu zvezdu.steta sto je rukomet pao na niske grane pa svako od igraca bezi iz zemlje a butulija doktor rukometa pokazuje mladjima sta znaci biti pravi profesionalac..pozdrav

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Thursday, 24.05.2018
20:16

U vaterpolu je zaista nadomak ruke, vec 95 posto je (opet) osvojena, ali, to sam jos juce prokomentarisao, za ovo se bas treba potruditi:-)