Partizan se dugo mučio, a onda trojkama slomio Zadrane!

Autor: Darko Mitrović
subota 07.11.2020.
22:49
Izvor: Sportske.net

Partizan ostvario prvu pobedu pod vođstvom novog trenera.

Dragana Stjepanovic / Starsport
Dragana Stjepanovic / Starsport

Povezane vesti

Sašo Filipovski uspešno je debitovao na klupi Partizana, koji je večeras u Hali sportova ''Ranko Žeravica'' na Novom Beogradu savladao ekipu Zadra rezultatom 78-63.

Partizan sada ima polovičan učinak u ABA ligi, po tri pobede i poraza, a Zadar je pretrpeo i peti poraz, uz samo jednu pobedu od početka sezone.

Tokom prvog poluvremena Partizan nije uspevao da stekne značajniju rezultatsku prednost. Crno-beli nisu imali raspoložene šutere, iako su bili znatno bolji u skoku i uspevali da se izbore za veći broj šuteva od protivnika, dok je na drugoj strani Zadar imao previše izgubljenih lopti.

Sve u svemu, prve dve četvrtine nisu donele kvalitetnu košarku, a Partizan je na poluvreme otišao sa blagom prednošću od četiri poena razlike - 38:34.

Slično je počela i treća četvrtina, ali u njenom drugom delu konačno je proradio Partizanov šut van linije 6.75m. Počeli su da pogađaju crno-beli, i to u seriji! Nemanja Dangubić se prvi raspucao, pogodio je tri trojke, Pejdž još jednu i prednost crno-belih je prvi put od početka meča postala dvocifrena - 60:48.

Zadrani su početkom druge deonice uspeli da priđu na četiri poena zaostatka, bilo je 60:56 za Partizan, posle tri slobodna bacanja koja je Karter realizovao, ali onda Gordić vezuje dve trojke, pa Zagorac dodaje još jednu i crno-beli su ponovo otišli na ''bezbednu udaljenost'' - 70:59.

Do kraja, gosti više nisu imali snage da ponovo priprete crno-belima koji su na kraju i prilično ubedljivo slavili. Partizan je na kraju imao ukupno 12 pogođenih trojki iz 21 pokušaja.

Nemanja Dangubić je sa 15 poena bio jedan od najboljih u Partizanu, uz stopostotan šut iz igre (3/3 za dva, 3/3 za tri). Isti poenterski učinak imao je i Nikola Janković, uz sedam skokova, Gorić je upisao 11, a Veličković 10 poena.

U ekipi Zadra, Onuaku 13 poena, a Mavra i Karter upisali su po 11.
-
baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke