Partizan traži ravnopravnost i ima ambiciozni predlog za državu - po ugledu na Zenit!

Autor: Darko Mitrović
petak 09.10.2020.
17:14
Izvor: Sportske.net, BC Partizan TV

Takav predlog je danas prvi put iznet u javnost, hoće li biti usvojen?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Brojnih aktuelnih tema dotakao se predsednik Partizana Ostoja Mijailović tokom današnjeg gostovanja na BC Partizan TV.

Osim finansija, neizbežan  je bio i komentar aktuelnih dešavanja u ABA ligi, kao i najnovije blokade računa regionalnog takmičenja.

''Partizan nije nijednog trenutka kočio start ABA lige, kao što je to najavljivano u medijima od strane pojedinih kklubova. Mi smo i juče dali podršku da se odblokira račun ABA lige, da ona nastavi nesmetano da funkcioniše, a da se sva sporna pitanja reše na narednoj Skupštini.

Zalagali smo se i dobili podršku da se Skupština održi uživo, da klubovi iznesu svoje stavove i da ABA liga nastavi da funkcioniše, da ne postoje stvari koje će dalje urušavati ugled ABA lige i da postoji način da se u društveni ugovor ubaci sud koji će rešavati sporove. Jako je važno da klubovi budu ravnopravni, treba ravnopravno da se takmičimo'',
izjavio je Mijailović.
.
Partizan od ove sezone igra kao domaćin u Hali sportova ''Ranko Žeravica'' na Novom Beogradu, a prošle godine je Partizanov dom bila naša najveća dvorana, ''Štark Arena''.

Tokom krize zbog pandemije, Arena je jedno vreme bila pretvorena u Kovid bolnicu, a pošto se i mečevi igraju bez publike, nema razloga da crno-beli do daljnjeg budu tamo.

Ali, kako bi se klub skrasio na jednom mestu, presednik Partizana je izneo zanimljiv i prilično ambiciozan predlog izgradnje nove dvorane, uz Partizanov fudbalski stadion.
-
-
''Naš prelazak u Arenu je bio težak za Partizan i za javnost, iako je to bio vrhunski potez. Danas smo onemogućeni, naše mlađe kategorije su u nekoliko dvorana... Nadam se da ćemo doći u situaciju da sve ovo sa Kovidom što pre prestane i da se vratimo tamo gde nam je mesto.

Ono što sam razmišljao i pričao sa kolegama iz kluba, država razmišlja da renovira stadione Partizana i Crvene zvezde, pa mislim da bi bio dobar predlog da ljudi koji budu vodili te projekte razmisle o primeru Zenita koji je prošle godine izgradio novi stadion, a uz njega i košarkašku dvoranu.

Svi najveći klubovi u Evropi imaju uz svoje stadione i košarkaške dvorane, gde se koriste isti kapaciteti - tu mislim i na teretane, hotelski smeštaj, restoranske kapacitete, atletske staze. Treba da razmislimo da košarkaške dvorane budu izgrađene uz fudbalske stadione'', zaključio je Mijailović.
-
Baner 3

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 09.10.2020
19:32

Mi treba da insistiramo na (pod)jednakom sponzorstvu, dvorana jeste bitna, ali, nije i prioritet u OVOM trenutku.

avatar
Old_school
Friday, 09.10.2020
18:41

Kad si tako otvoren, a ne licemeran, zasto ne kazes da je predlog dostavio Bokan. Sam, po svom nahodjenju.

avatar
Petar Petar
Friday, 09.10.2020
19:59

Sto bi on jedini glumio u ovoj ligi da je otvoren, a svi ostali mogu biti licemerni? Pa ima li veceg licemerja od price da dva kluba oko kojih je i nastao problem nemaju nista zajednicko? Licno nemam nista protiv toga, ali zar to nije vrhunsko licemerje? A taj Bokan nista bolji, ni gori nije od onog vaseg, tako da sve su to ista ....

avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 10.10.2020
11:01

E to se slazem!

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 10.10.2020
08:44

Zasto nemas nista protiv toga?!

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 09.10.2020
17:22

Fino on na svim nivoima priprema teren za ulazak u FK, u suprotnom sigurno ne bi tek tako izneo ovakav predlog...