Partizan vaga opcije - 'Kojem će se privoleti carstvu?'

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 21.03.2016.
20:13
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Partizan NIS nalazi se na raskrsnici kada je učešće u evropskim takmičenjima u pitanju, a današnji potez crno-belih nagoveštava ishod konačne odluke vicešampiona Srbije.

aba-liga.com/kkpartizan.rs
aba-liga.com/kkpartizan.rs

Povezane vesti

Minule nedelje i meseci obeleženi su "sukobom" na relaciji FIBA i Evrolige, a kako se sezona primiče kraju klubovi dospevaju u položaj "ili-ili".

Na nedeljnoj sednici predsedništva ABA lige zauzet je stav da bi trebalo potpisati ugovor sa Evroligom čime bi prve četiri ekipe u šampionatu dobile mesta u elitnom takmičenju i Evrokupu.

To znači da najtrofejniji srpski klub u narednoj sezoni ne bi mogao da računa na izlazak u Evropu jer je zauzeo peto mesto na tabeli, zbog čega ne čudi to što crno-beli razmatraju okretanje FIBA Ligi šampiona.

U ponedeljak je u Parizu održana promocija FIBA Lige šampiona kojoj je prisustvovao i direktor Partizana Mlađan Šilobad, što samo pokazuje da su crno-beli zainteresovani za učešće u novoformiranom takmičenju.

Ovakav potez crno-belih može se tumačiti i kao pravljenje pokrića za slučaj da Đordi Bertomeu ne uputi specijalnu pozivinicu za Evrokup, što se takođe nameće kao jedna od opcija.

Podsećamo da je KS Srbije u ponedeljak demantovao navode ABA lige i daje saopštio da u potpunosti podržava FIBA Ligu šampiona što znači da bi srpski klubovi preko nacionalnog prvenstva mogli da obezbede učešće u tom takmičenju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DESTROY THE SECT!
Monday, 21.03.2016
21:58

cim je silogad otisao tamo znaci tu cemo i igrati!

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Monday, 21.03.2016
22:01

On tamo zastupa Megu!

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Tuesday, 22.03.2016
11:05

Mnogo je manje bilo antizekovaca na Brdu, bas sam tad omasio cifru LOL

avatar
Partibrejker
Monday, 21.03.2016
21:39

Ako je Košarkaški savez,kako se to kaže,krovna organizacija srpske košarke,šta onda klubovi imaju da vagaju,ako je taj savez vec odlučio.Pa valjda se zna ko je glava u kući.Ili menjate ljude u savezu ili poštujte njihove odluke.Šta će Nam savez ako klubovi sami donose odluke oko ovako važnih stvari.To se zove anarhija.

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Monday, 21.03.2016
22:04

A kako ti zamisljas da Savez u(s)troji sve klubove? Nije to samo kod nas tako...

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Monday, 21.03.2016
21:29

Kao da je vazno sta cemo sad igrati, u ovoj drzavi mi smo prinudjeni samo na mrvice sa stola i vazalni odnos, hocemo iste budzete pa da vidimo kom opanci, Tom i Dzeri:-D

avatar
Monday, 21.03.2016
21:49

Zašto da imamo jednake budžete? #kome_smeta_jak_koordinator_kosmeta

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Monday, 21.03.2016
22:01

Meni smeta, a i narod dole je gladan i pita kad ce dobiti bar jedan obrok dnevno...

avatar
Anonymous
Monday, 21.03.2016
21:55

Na osnovu cega smatrate da ste vredni glavnog jela sa stola? Nemate trofeje, ne igrate EL, nemate uspehe, rezultate, lose poslujete, ne prodajete igrace, nemate projektovane talente za prodaju, sve sami stranci i stari igraci uglavnom kod vas... na osnovu cega trazite isti tretman? Da li su "mrvice" imati 2 ozbiljna drzavna spoznzora (Nis i Telekom), tim sa 6 stranaca od kojih 3 amera, i dosta iskusnih igraca u ekipi, pre par meseci ste 2 otpisali i sa lakocom doveli nove, i sada imate 18 igraca u rosteru tima itd itd....Ako su sve to tkz "mrvice" i los tretman, sta onda da kaze Metalac, ili pak mozda Krka, Zadar, Sutjeska i mnogi drugi koji imaju samo po jednog do 2 strana igraca, i pritom takve ekipe nemaju nijednog amera. Niste realni i zivite u proslosti, odavno niste vredni krupnijeg parceta mesa. Dokazite svoju vrednost igrajuci Fibu i mozda i dobijete nesto bolje za ostavreni uspeh. U Ulebovom EK ima opet strasno da se brukate, kao u vreme kada ste imali dosta boljeg i iskusnijeg trenera, tako da Fiba vam je najbolje resenje.

avatar
Monday, 21.03.2016
21:25

€L svake sezone sve manje nudi regionu (ABA ligi), nekada je ABA davala 3 evroligaša pa onda 2, a od sledeće sezone samo 1. Uskoro očekujem potpuno isključenje iz €L. #omaž_gazdama, #katalonija_je_španija, #kosmet_je_srbija