Partizanova košmarna sezona, da li i njegova najgora od kada se igra ABA liga?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.01.2021.
09:52
Izvor: Sportske.net

Koliko još pobeda Partizanu treba da bi izbegao i ovaj scenario?

BETAPHOTO/ABA liga/Cedevita Olimpija/ALES FEVZER
BETAPHOTO/ABA liga/Cedevita Olimpija/ALES FEVZER

Povezane vesti

Bez obzira i na sve dosadašnje kikseve protiv Borca, Krke i neke druge tokom sezone, tinjala je nada da bi Partizan eventualnim pobedama protiv Budućnosti u Podgorici i Cedevita Olimpije u Ljubljani mogao da se vrati u trku za plasman u plej-of, ali od toga nije bilo ništa, crno-beli su savladani na oba pomenuta gostovanja i sada su im i teoretske šanse za ulazak među četiri najbolje ekipe svedene na minimum.

Šta sada preostaje ekipi Saša Filipovskog?

Utisak bi mogao da se popravi pre svega u Evrokupu, gde crno-beli i pored dva poraza u prva tri kola i dalje imaju šanse za plasman u četvrtfinale, a uskoro će i Kup Radivoja Koraća, gde Partizan brani trofej osvojen prošle sezone.

Za razliku od prošle godine, ovog proleća bi trebalo da se igra i domaća Superliga, pa bi i tu Partizan mogao nečemu da se nada, ali šta očekivati od crno-belih u ABA ligi, s obzirom da do kraja ligaškog dela sezone ima još deset kola?

Nažalost po ovu generaciju Partizana, ona će u tih deset kola pokušati makar da nadmaši najgori učinak koji su crno-beli ostvarili u svim dosadašnjim učešćima u ABA ligi.

Taj najgori Partizanov učinak bio je u sezoni 2015/16, u vreme teških finansijskih problema, kada je Partizan zauzeo peto mesto na kraju ligaškog dela sezone sa 12 pobeda i 14 poraza.

U ovom trenutku, sadašnji tim crno-belih ima skor 7-9, pa će mu do kraja sezone biti potrebno bar još šest pobeda da ne bi i ova generacija ostala upamćena kao Partizanova najgora u ABA ligi.

Od tih šest pobeda jedna ''pobeda'' je sigurna - protiv Primorske koja je odustala od takmičenja, pa će Partizan taj meč dobiti sa službenih 20:0. U nastavku pogledajte Partizanov raspored do kraja sezone, pa procenite da li crno-beli mogu bar do još pet pobeda da bi izbegli najgori scenario:

Partizan - Igokea
Zadar - Partizan
Partizan - Cibona
Crvena zvezda - Partizan
Partizan - Mornar
Mega - Partizan
Partizan - Krka
Partizan - Split
Partizan - FMP (meč koji je trebalo da bude odigran prošlog vikenda).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke