Partizanove kalkulacije - Kako izgleda najjednostavniji put u Top 16?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.12.2018.
23:30
Izvor: Sportske.net

Mnogo je opcija otvoreno u Grupi C kada je borba za Top 16 u pitanju, ali dobra vest je da se u kalkulacijama nalazi i Partizan.

Beta/ABA liga/Budućnost VOLI
Beta/ABA liga/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u gostima ekipu Asvela sa 78:75, u utakmici devetog kola Grupe C Evrokupa.

Crno-beli su upisali treću, vrlo važnu pobedu u Evrokupu i tako ostali u igri za plasman u drugu fazu takmičenja.

Večeras je Grupi C odigran još jedan meč, Valensija je savladala Zenit u gostima i tako overila prvo mesto na tabeli jer ima pobedu više i bolji međusobni skor od Asvela.

Sutra je na programu poslednja utakmica 9. kola u Grupi C i ona bi u mnogome mogla da odredi sudbinu Partizana.

Turk Telekom dočekuje Trento. Obe ekipe imaju po tri pobede, a crno-beli se nadaju da će klub iz Ankare savladati Italijane jer bi u tom slučaju situacija bila nešto jednostavnija za Partizan.

Svakako bi rezultati poslednjeg kola odlučivali jer postoji velika verovatnoća da dva, tri, ili čak četiri ekipe završe u krugu sa po četiri pobede i šest poraza.

Koji je najjednostavniji put za Partizan?

Poraz Trenta u poslednja dva kola i trijumf Zenita nad Asvelom u poslednjem kolu omogućio bi Partizanu da u direktnom okršaju sa Turk Telekomom odlučuje o plasmanu u Top 16. U takvoj konstelaciji stvari Partizan bi morao da savlada Turk Telekom na svom terenu sa šest poena razlike da bi zauzeo četvrto mesto!

Ukoliko Trento izgubi od Turk Telekoma i Valensije, ali i Zenit izgubi od Asvela, Partizan bi pobedom nad Turk Telekomom ušao u krug od tri ekipe koje bi imale po četiri pobede i šest poraza.

U tom slučaju bilo bi važna razlika kojom bi Partizan dobio Turke, jer bi se brojali samo međusobni susreti Zenita, Turk Telekoma i crno-belih. Zenit je trenutno na +1, Partizan na -1, a Turk Telekom na nuli. Partizanu bi u tom slučaju pobeda od tri poena razlike donela plasman u Top 16.

Najlošiji scenario bio bi ukoliko bi Trento sutra slavio protiv Turk Telekoma. U tom slučaju bi Partizan bio u nezavidnom položaju jer ima lošiji međusobni skor sa italijanskim klubom, a ne odgovara mu ni to da uđe u krug sa Trentom i Zenitom.

U krugu Partizan - Zenit - Trento najbolje stoji Zenit, a u slučaju da samo Partizan i Trento ostanu na 4-6 dalje bi išao Trento jer ima bolji međusobni skor. Prvi meč dobio je sa 9 poena razlike (82:73), a u Beogradu je poražen sa 76:71.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Partibrejker
Wednesday, 12.12.2018
01:08

Gagićeva namerna na prvoj utakmici,zbog koje smo i izgubili istu,može da se pokaže kao odlučujući momenat.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 12.12.2018
00:37

Prosto Turk Telekom sutra da pobedi i mi sami o sebi odlucujemo, treba dobiti Turke 6 razlike ovde i to je to.

avatar
Vilmos Koppi
Wednesday, 12.12.2018
00:47

Ali onda trento mora izgubiti od valensije

avatar
DUPLA KRUNA DUPLA R.
Wednesday, 12.12.2018
03:13

Ali turci na zalost imaju u tom slucaju 3-1 ne 2-2 jer su pobedili i nas u prvoj.

avatar
DUPLA KRUNA DUPLA R.
Wednesday, 12.12.2018
01:01

Na zalost nije to to jer italijani imaj ubolji skor u medjusobnim duelima sa nama. A u zadnjem koli docekuju valensiju kojoj ne treba, obezbedila prvo mesto. Bice bas cupavo, ali valjda ce i Bog da nas pogleda zasluzili smo!

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 12.12.2018
01:00

Ne mora, ako Turk Telekom dobije sutra Trento, mi u bilo kojoj kalkulaciji sa pobedom od 6 razlike idemo dalje.
Naprimer: Ako Trento dobije Valensiju, a mi Turk sa 6 razlike. Mi i Turk tu imamo 2-2 skor, Trento 1-3 (izgubili obe od Turaka i jednu od nas), a mi smo medjusnobno bolji od Turaka.