Partizanove oscilacije pred Virtus, na kraju ipak ubedljiva pobeda!

Autor: Darko Mitrović
subota 04.01.2020.
20:48
Izvor: Sportske.net

Crno-beli zasluženo trijumfovali, ali uz primetne padove u igri.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

U utakmici 14. kola ABA lige, Partizan je večeras pred 5.266 gledalaca u ''Štark Areni'' savladao ekipu Mornara sa 88:75.

Ovo je crno-belima jedanaesta pobeda od početka sezone u ABA ligi, a ujedno i svojevrsna generalna proba pred start u Top 16 fazi Evrokupa protiv Virtusa iz Bolonje za četiri dana.

Počelo je prilično ''mlako'' i nezanimljivo sa obe strane, a onda je monotoniju počeo da razbija večeras veoma raspoloženi Markus Pejdž, koji je odlično šutirao i za dva, i za tri poena. Osim toga, pogodio je i jedan šut sa pola terena, ali taj koš nije bio priznat jer je ipak bilo isteklo vreme za napad, u šta su se sudije uverile pregledanjem snimka.

Prednost Partizana počela je da raste tokom druge četvrtine, crno-beli su na poluvreme otišli sa 17 poena viška (46:29), a potencijalni problem za domaćina u nastavku meča bile su četiri lične greške Rašona Tomasa već tokom drugog kvartala.

Ipak, u trećoj deonici Partizan ''dodaje gas'', uz Pejdža su raspucani večeras bili i Reding, Janković i Zagorac i crno-beli su u ovom delu igre stigli i do 22 poena prednosti (64:42).

Ali, onda sledi pad u igri crno-belih, dok je na drugoj strani ''proradio'' šut Džejkoba Pulena, koji je ušao u svoju seriju i Barani su tokom poslednjeg kvartala uspeli da priđu na samo osam poena zaostatka (83:75).

Naravno, trener Partizana Andrea Trinkijeri je tajm-autima i izmenama pokušavao da prekine ritam rivala, pa su crno-beli ipak bez većih problema uspeli da ovaj meč privedu kraju.

Markus Pejdž je bio najefikasniji kod crno-belih sa 19 poena (3/3 za dva, 4/6 za tri poena), Reding je upisao 16, Janković 14, a Rade Zagorac 13 poena.

U ekipi Mornara izdvojili su se Džejkob Pulen sa 19, Lens Heris sa 14 i Milko Bjelica sa 13 poena.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Matador PFC-FCB
Sunday, 05.01.2020
00:37

Šta sad Čovke kaže na ovome? Klub iz CG došao bez problema da odigra meč usred Beograda. Sa njima komedija svaki dan. Poruka za čokija: ZDRAVO I DOVIĐENJA PA PIŠITE I DALJE SAOPŠTENJA!

avatar
Petar Petar
Saturday, 04.01.2020
21:53

Iskreno, mi trazimo centra, a najgori deo ekipe nam plejmejkeri. Ne zna se ko je gori od Voldena, Jaramaza i Gordica. Znaci sva trojica su kriminalni. Sreca pa ostali igraju dobro i sreca pa se Reding odlicno uklopio inace bi bilo svasta sa ovima koji svi zajedno ne mogu po deset poena na utakmici da sakupe. O procentima njih trojice tek treba pisati i pisati. Malo asistencija prave, ma sve je lose u njihovoj igri. Jedino sto moram priznati da Volden i Jaramaz su veoma solidni u odbrani, Gordic cak ni to... I veceras su povratak Mornara inicirala bas njih trojica.