Partizanovoj agoniji ne vidi se kraj

Autor: Darko Mitrović
subota 30.01.2021.
20:43
Izvor: Sportske.net

Delovalo je na trenutke da bi Partizan mogao da uradi nešto više u Ljubljani, ali poslednja četvrtina je raspršila te iluzije.

Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©
Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Serija poraza ekipe Partizana nastavljena je i večeras u Ljubljani, gde je Cedevita Olimpija ubedljivo savladala crno-bele sa 78:65.

Ovo je treći uzastopni poraz Partizana u ABA ligi, ukupno deveti iz 16 mečeva, a ako računamo i Evrokup, tim Saša Filipovskog pretrpeo je pet poraza u poslednjih šest mečeva! Na drugoj strani, Ljubljančanima je ovo već 12. pobeda u sezoni ABA lige.

Već u uvodnim minutima Cedevita Olimpija je pokazala šta čeka ekipu Partizana u ovom meču. Domaći su poveli sa 13:3 trojkama Džonsa, potom se razigrao i Jaka Blažič, šut za tri poena je i ovoga puta služio Ljubljančane, a Partizan je tek na momente uspevao da se rezultatski približi u prvom poluvremenu - na kraju prve (20:18) i na kraju druge četvrtine (40:37).

Trojka Pejdža donela je prvo vođstvo ekipi Partizana - 50:48 sredinom treće četvrtine. Ali, Murić uzvraća trojkom za 51:50, potom i Jaka Blažič pogađa uz faul i za tili čas Ljubljančani vraćaju stvari na svoje mesto.

Ipak, držao se Partizan do pred kraj treće deonice, kada je na semaforu stajalo 56:55, a onda ključna serija 17:0 za domaće, koji su poveli sa 73:55 i tu je priči u ovom meču bio kraj.

Partizan je sramotno odigrao poslednjih deset minuta, dugo nije uspeo da pogodi nijedan šut iz igre, tek u poslednjih par minuta je bar malo popravio utisak, ako se to uopšte i može tako reći.

Jaka Blažič je upisao 28 poena, ubedljivo je bio najefikasniji večeras, Peri ga je pratio sa 14, u Partizanu Jaramaz 15, Pejdž 11, Perkins 10 poena uz loš šut iz igre.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke