Partizanu stižu pohvale iz Železnika: ''Ako sve bude kako treba, igraće u Top 8! Zna se čiji je to pečat!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 02.04.2023.
15:26
Izvor: Sportske.net

Ovu utakmicu trener Stefanović doživljava kao ''zaista laku'' za njegov tim.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Utakmica koja će obeležiti 24. kola AdmiralBet ABA lige jeste sutrašnji duel u Železniku, gde će snage odmeriti FMP i Partizan.

Počletak utakmice je zakazan za ponedeljak u 20 časova u ''FMP Areni'', a ulaznica neće biti u slobodnoj prodaji. Kako je saopšteno iz FMP-a, ulaz će biti omogućen samo vlasnicima sezonskih ulaznica, sponzorima, kao i gostujućoj delegaciji prema spisku u skladu sa propozicijama takmičenja.

Trener ekipe iz Železnika Nenad Stefanović je u najavi utakmice izneo niz pohvala na adresu Partizana.

’’Kao što uvek kažem i mojim igračima, očekuje nas zaista laka utakmica u kojoj nemamo apsolutno ništa da izgubimo. Igramo protiv ekipe koja igra jednu zaista odličnu košarku ne samo na nivou (AdmiralBet) ABA lige, nego i Evrope. Ako sve bude kako treba, a verujem da će biti, igraće i Top 8 Evrolige.

Vidi se velika razlika u ovogodišnjim i prošlogodišnjim igrama, zna se čiji je to pečat i tu nema mnogo šta da se priča. Mi da bismo napredovali, moramo da igramo sa najboljima, ove utakmice tako i doživljavamo.

Želimo da se prikažemo u što boljem svetlu, apsolutno da budemo rasterećeni, da damo sve što imamo u ovom momentu. Želimo da vidimo gde smo u odnosu na jedan takav tim, nemamo šta da izgubimo, možemo samo da dobijemo i stručni štab, kao i svi igrači – radujemo se utakmici sa Partizanom’’, izjavio je Stefanović.

Jedan od Stefanovićevih aduta sutra će biti i Čarls Mening koji se takođe raduje susretu sa crno-belima.

’’Partizan je odličan tim, jedan od najboljih na ovim prostorima. Biće to pravi test za nas kao tim i svakog pojedinačno. Uzbuđeni smo što ćemo imati priliku da se odmerimo sa njima.

Moramo da budemo fokusirani, igramo našu igru i vodimo računa o detaljima da bismo bili konkurentni.

Potrebno je da budemo agresivni u odbrani i pokušamo da ih limitiramo jer oni zaista imaju mnogo napadačkih kvaliteta. Takođe, izgubljene lopte moramo da svedemo na minimum i sledimo plan koji nam je stručni štab pripremio. Želimo da se držimo svojih principa koji nas odlikuju i da odigramo najbolje moguće u narednoj utakmici’’, izjavio je Mening.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke