Pejdž promašio pobedu, gledaćemo derbi u polufinalu, ali svi pričaju o Gagiću!

Autor: Darko Mitrović
subota 16.03.2019.
18:54
Izvor: Sportske.net

Utakmica u Železniku ostala u senci incidenta u finišu druge četvrtine.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

U utakmici poslednjeg, 22. kola ABA lige, FMP je u Železniku večeras savladao Partizan sa 73:72, pa su tako crno-beli i definitivno ostali na četvrtoj poziciji i u polufinalu plej-ofa sastaće se sa Crvenom zvezdom!

Trener domaćeg tima Vladimir Jovanović je večeras imao samo desetoricu raspoloživih igrača, nije mogao da računa ni na plejmejkera Stefana Pota, dok se u ekipu Partizana posle duže pauze vratio oporavljeni Aleksej Nikolić. Ipak, ni crno-beli nisu bili kompletni, ovoga puta im je, uz Vanju Marinkovića, nedostajao Stefan Janković.

Uvodni minuti meča protekli su u blagoj rezultatskoj prednosti Partizana, ali od sredine prve deonice vođstvo je preuzeo domaći tim. Nije ni njihova prednost bila ubedljiva, kretala se uglavnom od tri do pet poena razlike.

Delovalo je da će ovo biti jedna mirna i korektna utakmica, ali sve se promenilo na dva i po minuta pre kraja drugog kvartala, pri rezultatu 39:37 za domaće. Tada je došlo do verbalnog, a onda umalo i do fizičkog sukoba Đorđa Gagića i Aleksandra Bursaća.

Partizanov centar je toliko bio nečim isprovociran, da su ga čak četvorica saigrača jedva razdvojili od Bursaća, ali ni posle toga nije uspeo da se smiri, za razliku od Bursaća, koji je posle razgovora sa Nebojšom Čovićem delovao mirnije.

Sudije su donele odluku da i Gagića i Bursaća pošalju u svlačionicu, ali iznerviranog centra crno-belih nisu smeli samog da puste da izađe van terena, pa je sa njim krenuo i sportski direktor Nikola Lončar. Usput je sa tribina bilo nekih provokacija upućenih Gagiću, a on je na njih reagovao ironičnim osmehom. To je bar ono što su kamere zabeležile u tim trenucima...

FMP je do poluvremena otišao na ''plus šest'', vodio je sa 45:39, a Partizan u nastavku nije uspevao da rezultat preokrene u svoju korist, sve do sredine poslednje četvrtine, kada je Pejdž pogodio trojku za vođstvo crno-belih od 65:63.

To je bilo kratkog daha, Radovanović je vratio prednost FMP-u, a na ulasku u posldnji minut Pejdž još jednom trojkom dovodi Partizan u minimalno vođstvo - 72:71.

Ipak, odmah je uzvratio Rit za 73:72, a do kraja Pejdž nije uspeo da još jednom trojkom donese pobedu Partizanu u posldnjim sekundama.

Rit je sa 16 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Uskoković ga je pratio sa 15, a Jeremić je upisao 13, svih 13 u prvom poluvremenu.

U Partizanu 14 poena Lendejla, Pejdž se zaustavio na 13, a Jaramaz na 11 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Silent
Saturday, 16.03.2019
20:57

Daleko su oni po kvalitetu od FMP-a a od Zvezde su miljama udaljeni ima da ih Zvezda rutinira sa 20% mogucnosti

avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 16.03.2019
20:00

Ma vama je bitno sto su se dva igraca zakacila i htela da se tuku ili sta vec,jer bozem to se ne desava nikada, stvarno ,ipak je to najveci utisak,i sve zbog toga da bi se prepirali navijaci ovde kod vas,gde ide novinarstvo nije mi jasno,sta pravite rijaliti,zadrugu,ne razumem.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 16.03.2019
19:57

Nebitan poraz osim ako ne kazne Djordja.