'Pionir' dobija ime po 'ocu srpske košarke'?

Autor: Beta Beta
četvrtak 18.02.2016.
12:23
Izvor: Beta

Svega nekoliko dana nakon što je hala na Novom Beogradu ponela ime Ranka Žeravice obelodanjeno je da bi i dvorana "Pionir" mogla da bude nazvana po jednoj košarkaškoj legendi.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Košarkaški trener Božidar Maljković izjavio je danas da mu je premijer Srbije obećao da će beogradska hala "Pionir" ubuduće nositi ime Aleksandra Nikolića, jednog od najznačajnijih košarkaških trenera koji se smatra i "ocem jugoslovenske košarke".

"Ovim činom se ispravlja istorijska nepravda, a Beogradu dodeljuju još jedan svetski prepoznatljiv urbanonim. Mesto čije će ime i pre nego što do same hale dođu znati ljudi širom sveta", rekao je Maljković agenciji Beta.

Maljković je naveo da već 16 godina, za svake izbore u Srbiji, "sprema svoj program od jedne tačke" i kreće u potragu za koalicionim partnerom, koji bi prihvatio njegovu ideju da se oda priznanje "ocu srpske košarke Aleksandru Nikoliću".

On je dodao da je svoj program izložio više puta preko medija i u razgovorima sa ljudima koji su bili zaduženi za ta pitanja, ali da su oni, gotovo po pravilu, imali preča posla.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Thursday, 18.02.2016
20:30

Sto se tice Aleksandra Ace Nikolica interesantno je to da je on po naredjenju drzavnih vlasti morao protiv svoje volje da iz Zvezde predje u partizan.

avatar
brekbaCh
Thursday, 18.02.2016
20:19