Počinje nova polemika, ko će u ABA ligu? Nikšićani se pobunili!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.04.2020.
23:14
Izvor: Sportske.net

Delovalo je da to neće biti veliki problem, ali ima i drugačijih razmišljanja.

druga.aba-liga.com
druga.aba-liga.com

Povezane vesti

Što je pauza duža, to je izvesnije da ovog proleća niko neće ispasti iz ABA lige, kao i da će liga naredne sezone biti brojnija za još dva najboljeplasirana kluba iz ABA 2 lige.

Po trenutnom stanju na tabeli, novi učesnici ABA lige bili bi Borac iz Čačka i Split, o čemu se sve češće govori u poslednje vreme, ali sa time se ne slažu u nikšićkoj Sutjesci.

Nikšićani su se javnosti zbog toga obratili saopštenjem koje u nastavku prenosimo.

''Pre svega nadamo se da ste dobro i sigurno, kao i vaše porodice, u ovim teškim vremenima koja su pogodila svet. Obraćamo vam se povodom saopštenja za javnost ABA lige, kao i natpisa u medijima širom regiona, a u vezi sa okončanjem ABA i ABA 2 lige za sezonu 2019/2020.

U pomenutim saopštenjima - napisima, najčešće se govori o proširenju ABA 1 lige sa dva tima iz ABA 2 lige, što Košarkaški klub Sutjeska podržava. Kao tim koji je obezbedio mesto u doigravanju za ABA ligu, KK Sutjeska smatra da je jedino ispravno da se za dva mesta bore četiri kluba koja su izborila plej-of ABA 2 lige.

S obzirom na situaciju vezano sa pandemijom koronavirusa, čije je trajanje i dalje nepoznato, naš stav je da je odigravanje fajnal-fora jedino rešenje koje bi bilo fer i sportsko, s obzirom na to da se ABA 2 liga, za razliku od ABA lige, okončala, te da imamo definitivan raspored na tabeli.
-
Baner live stream
-
Podsećamo vas i da je KK Sutjeska bolja u međusobnom skoru od svih protivnika u ABA 2 ligi, uključujući i Split i MZT Skoplje, izuzev Borca iz Čačka.

Takođe, ne želimo da uskratimo šansu publici u Nikšiću i celoj Crnoj Gori da se naš predstavnik i ponos grada, a bivši učesnik ABA lige, ne bori za ono što je na terenu zaslužio - sportsku šansu da obezbedi mesto u eliti regionalne košarkaške lige.

KK Sutjeska ima organizacione i logističke kapacitete da učestvuje u ABA ligi, podršku Opštine Nikšić i Vlade Crne Gore u toj želji, te ponavljamo da je naš stav da je odigravanje fajnal-fora jedini realan način na koji treba odlučiti koja će dva tima ući u ABA ligu'',
navodi se u saopštenju Sutjeske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke