Podgoričani već krenuli u evroligašku ofanzivu, zakazan sastanak sa Bertomeuom!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.04.2018.
18:04
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Ne gube vreme šampioni ABA lige...

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

Kako prenose podgoričke ''Vijesti'', prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan otputovao je u Barselonu, gde će se već sutra sastati sa izvršnim direktorom Evrolige Đordijem Bertomeuom i njegovim saradnicima.

Naravno, tema će biti uslovi koje će novi šampion ABA lige morati da ispuni ukoliko naredne sezone želi da igra u elitnom evropskom takmičenju.

Ono što je odmah izbilo u prvi plan, to je da dvorana ''Morača'' nema dovoljan kapacitet gledališta za evroligaške utakmice, ali osim tog, postoje i drugi zahtevni kriterijumi koje će Podgoričani morati da ispune, pre svega na polju finansija.

Videćemo kakav će biti epilog sutrašnjeg sastanka, a prethodnih dana, posle pobede u finalu ABA lige, Bokan je davao optimističke izjave i u pogledu ispunjavanja uslova Evrolige, ali i po pitanju kvaliteta tima koji će biti formiran za narednu sezonu.

Za to vreme, u Crvenoj zvezdi vrebaju svoju priliku, svesni da za razliku od Podgoričana ne bi imali problema da ispune kriterijume, na koje su uspešno odgovorili i u prethodnih nekoliko sezona.

U svakom slučaju, neizvesnost i dalje traje, još se sa sigurnošću ne može tvrditi ko će sledeće sezone igrati u Evroligi - Zvezda ili Budućnost.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
el presidente
Tuesday, 24.04.2018
08:13

Nije sportski da već treći puta c.zvijezda ulazi u euroligu umjesto onih koji su to pošteno zasluzili i izborili na terenu sada Budućnost a ranije Igokea i Cibona.Nema to više nikakvog smisla.

avatar
indosrbija
Tuesday, 24.04.2018
16:04

Zasto? pa nije im zvezda kriva..pa jel trebalo da odbijemo kad je cibona odustala? jel sad treba da se osecamo krivim sto buducnost nema uslove?

avatar
Grb partizana 1997?
Monday, 23.04.2018
23:33

Budimo realni, Djordi ne zeli Buducnost u Evroligi. Oni nemaju da ponude Evroligi nista. Mala je to zemlja, mali grad. Ko ce od Evroliginih sponzora tamo da bude vidjen? Koji je tu interes? Prvo hala ne ispunjava ni uslove u vezi stolica a ni bezbednosne uslove. Diretno ih finansira drzava, znaci ne ispunjavaju finansijski ferplej. Tamo se posluje slicno kao u partizanu, uz pomoc stapa i kanapa. Verovatno su tek sada uzeli da citaju o uslovima igranja u Evroligi. Mislite da ce ih Djordi cekati par meseci da sklempavaju tribine, jure papire, sponzore, budzet? Nema nista od toga. I poruka za sve koji su u panici jer ce Zvezda igrati Evroligu... Zbog cega niste bili u finalu?

avatar
kosingas
Wednesday, 25.04.2018
11:53

Pa i da smo bili u finalu Zvezda bi igrala EL.Zar ne?Treba napisati u pravilniku Aba lige da Zvezda igra EL,a ako se iko i drzne da osvoji Aba ligu da odmah prepusti vama.Ako ne igra Budućnost EL treba sve ekipe da napuste Aba ligu.

avatar
Aki891
Monday, 23.04.2018
22:22

Nadamo se pobjednik u suprotnom ucestvovanje vecine timova u ABBA ligu bi bilo obezvrijedjeno...

avatar
DouglasHaffernan
Monday, 23.04.2018
22:06

Crvena Zvezda ce igrati 100% , za voli ne znam

avatar
SvAšTa_ŠtOnE
Tuesday, 24.04.2018
10:17

Voli vam je dao garancije za EL prosle god :))))))