POLUVREME - Pakleno u "Pioniru"! Partizan u problemu, a vodi, kako je 20 minuta zapravo sat vremena

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 18.06.2023.
21:56
Izvor: Sportske.net

Partizan u problemu sa faulovima, ali imaju prednost.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Partizana vode sa 38:41 protiv Crvene zvezde u trećoj utakmici finala AdmiralBet ABA lige u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Najava samog duela nije bila najbolja moguća zbog incidenata koji su naterali igrače Partizana da po početku zagrevanja krenu put tunela.

Stoga je meč kasnio 25 minuta i bio nešto sporiji nego prethodna dva. Zvezda ga je bolje otvorila preko Mitrovića, a potom i Nedovića, te zahvaljujući agresivnosti u odbrani stekla 9:3.

Reagovo je Željko Obradović tajm-autom, što je unapredilo Partizan i počeli su da se oslanjaju na svoje glavno oružje - šut. 

Smenjivalo se vođstvo u prvoj deonici, bilo je ponovnih ubacivanja predmeta na parket zbog čeka su iz redova crno-belih zapretili novim izlaskom sa terena, ali ponovo se sve smirilo. Bilo je i čarki posle dosuđenog nesportskog faula Fakunda Kampaca nad Danteom Egzumom... Sve to, za čak polučasovnu prvu četvrtinu u "Pioniru".

Smena prednosti se nastavila i u drugoj četvrtini. Zvezda nije imala šut, ali su pronalazili poene iz reketa, dok je suprotna slika viđena kada je Partizan u pitanju. Mogli su cron-beli da se oslone na Dantea Egzuma i Kevina Pantera što im je bilo od izuzetne važnosti.

Ono što predstavlja problem za Partizan jeste treći faul Dantea Egzuma, a isti broj imaju i Alen Smailagić i Matijas Lesor.

Neverovatan pogodak za vođstvo na poluvremenu upisao je Džejms Naneli, uz faul i to nakon trčanja.

Prvo poluvreme je trajalo sat vremena i dva minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke