Posle Cedevite, Markus Pejdž je na udaru kritika navijača, ima li objašnjenja za sve one promašaje?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.12.2018.
12:13
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Partizanov plejmejker tragičar poraza crno-belih u subotu od Cedevite, poraza koji bi ekipu Partizana mogao skupo da košta...

aba-liga.com/Cedevita/Marin Susic
aba-liga.com/Cedevita/Marin Susic

Povezane vesti

Partizan  je samo tri dana posle velike pobede nad Turk Telekomom i plasmana u Top 16 Evrokupa, razočarao igrom protiv Cedevite, u derbiju 12. kola ABA lige proteklog vikenda.

Zagrepčani su u ''Pioniru'' slavili sa 76-71, što je veća razlika od one kojom je Partizan slavio u Zagrebu na startu sezone i što bi na kraju moglo i da presudi oko plasmana u plej-of.

Posle 12 kola Cedevita ima skor 8-4, Partizan 6-6, a imajući u vidu pomenuti međusobni skor, crno-beli će realno morati da do kraja ligaškog dela sezone ostvare tri pobede više od Zagrepčana, kako bi završili ispred njih na tabeli.

Kako rekosmo, tragičar utakmice bio je plejmejker Partizana Markus Pejdž, koji je u završnici meča promašio dva slobodna bacanja, a onda na tri poena razlike promašio i zicer, što je Edo Murić kaznio trojkom.

Možda Partizan ne bi pobedio i da je Pejdž pogodio te šuteve, ali bi verovatno razlika bila minimalna.

Šta posle svega ima da kaže američki plejmejker?

On se oglasio u izjavi za ''Žurnal'', svestan propusta koji su napravljeni. Ali ne samo svojih propusta...

''Imali smo 13-21 sa bacanja, 32-6 trojke… To su veoma loši procenti i teško je pobediti kad je tako. Nismo igrali dovoljno dobro u napadu da bismo pobedili. U trenucima kada se odlučivalo, promašio sam par polaganja, Džok nije pogodio jedno, ni Vanja…

Imali smo otvorene šuteve, nekoliko otvorenih trojki. I, ako to ne pogodite pošto ste dobro odigrali odbranu, jako teško je pobediti'', objasnio je Pejdž i dodao da se dešava ponekad da ''lopta ne sluša''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Monday, 24.12.2018
15:13

U Srbiji je izgleda normalno da u svakom klubu imas "zrtveno jagnje" i da se nakon poraza prvo u njega upire prstom. Jeste Pejdz promasio zicer, jeste promasio par suteva koje je trebao da da, ali budimo iskreni, sagledajmo celu utakmicu. Sa Pejdzom na terenu Partizan je bio na nuli (+/- razlika dok je on bio na terenu je 0, ili -1). Mi smo utakmicu izgubili i samim tim glavni krivac za poraz je Ali Nikolic. Dok je on bio na terenu +/- razlika je -11, ejjj -11, ali niko to ne spominje, svi hvale njegovu pozrtvovanost, borbu, ovo, ono, a to sto je on jedan od najgorih igraca na terenu skoro uvek to nema veze. Decko je na parketu imao vise izgubljenih lopti, nego asistencija, a igra pleja.

avatar
Dejan Jovanovic_fb
Monday, 24.12.2018
13:30

Nije on kriv sto nezna.Krivi su ovi sto su ga doveli.