Postaje neizvesno, Zenit ugrozio plasman u Top 8!

Autor: Darko Mitrović
petak 12.03.2021.
21:45
Izvor: Sportske.net

Treći poraz u poslednje četiri utakmice.

EPA-EFE/JOHN ANDREOU
EPA-EFE/JOHN ANDREOU

Povezane vesti

Ruski Zenit iz Sankt Peterburga je u dosadašnjem toku sezone u Evroligi bio najprijatnije iznenađenje. Dugo se držao na četvrom-petom mestu na tabeli i delovalo je da će biti siguran učesnik četvrtfinala.

Međutim, kako se bliži kraj ligaškog dela sezone, Zenit posustaje, a večeras je pretrpeo novi poraz, treći u poslednje četiri utakmice. Olimpijakos je na svom terenu bio bolji, slavio je sa 75:61, pa je Zenit ostao na osmom mestu sa skorom 16-12, a za petama su mu Žalgiris i Baskonija sa po 15 pobeda i 14 poraza. Postoje šanse da im se sa tim skorom pridruži i Valensija, koja večeras igra sa Fenerbahčeom.

Zenit je u Pireju odlično ušao u utakmicu, dobio prvu četvrtinu sa 28:15, i prednost je dugo održavao. Ali, u poslednjih deset minuta gosti su katastrofalno odigrali, upisali su u tom periodu samo pet poena, što je Olimpijakos iskoristio ne samo za preokret, nego i za ubedljiv trijumf.

Spanulis sa 16 i Mekiskik i Vezenkov sa po 13 poena bili su najefikasniji u Olimpijakosu, a ekipu Zenita predvodio je Kevin Pangos sa 20 poena i sedam asistencija.

-

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke