Prava poruka, odličan derbi, nova pobeda Zvezde

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.11.2014.
22:22
Izvor: Sportske.net

Derbi devetog kola ABA lige protekao u znaku odavanja pošte ubijenom navijaču Crvene zvezde Marku Ivkoviću i poruke ''STOP NASILJU'', kako bi se huligansko ludilo što pre zaustavilo. Na terenu zatim pravi derbi, drama do poslednjih sekundi i

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Iako umorni od napornog meča sa Galatasarajem, potreseni zbog tragedije koja se dogodila te večeri u Istanbulu, košarkaši Crvene zvezde nastavili su sa pobedama u ABA ligi.

Večeras su u uzbudljivom derbiju devetog kola savladali Cedevitu u Zagrebu sa 88:87
.

Zvezdini košarkaši su sjajno ušli u večerašnji meč, dominirali su u uvodnim minutima i predvođeni Dangubićem u tim trenucima poveli sa 11:0!

Ipak, Zagrepčani su uspeli da uhvate svoj ritam igre, zaustave Zvezdin početni nalet i svojom serijom 6:0 uspevaju da prepolove prednost gostiju.

Zvezda je svoje vođstvo uspela da održi sve do poslednjeg minuta prve četvrtine, kada Miro Bilan pokreće novu seriju domaćih i posle prve četvrtine na semaforu je stajalo 17:17.

Početkom druge deonice Cedevita uspeva i da povede (23:20), Zvezda je na trenutak uspela da vrati vođstvo, ali je do kraja prvog poluvremena domaći tim bio u blagoj prednosti i na poluvreme se otišlo vođstvom ekipe Jasmina Repeše rezultatom 38:36.

Ipak, Zvezda je i u drugo poluvreme ušla znatno bolje, serijom 5-0 je napravila novi rezultatski preokret, a zatim poenima Markusa Vilijamsa stigla i do ''plus 8'' - 40:48.

Zvezda je igrala sve bolje kako je odmicala treća četvrtina, razigrali su se i Jaka Blažič, Luka Mitrović odličan  kao i uvek, dok je Vilijams ponovo briljirao sa asistencijama.

Međutim, u poslednjih deset minuta Zagrepčani uspevaju da se vrate u igru. Iz minuta u minut su, postepeno, ''topili'' prednost Zvezde i na ulasku u poslednji minut poenima Delaša stigli do novog vođstva - 87:85.

Posle Radonjićevog tajm-auta, usledila je dramatična završnica, a na pet sekundi pre kraja, Jaka Blažič je sa linije slobodnih bacanja ponovo vratio Zvezdu na prag pobede - 87:88.

Cedevita je imala poslednji napad, ali Delaš nije pogodio trojku i Zvezda je slavila sa 88:87!

Do devetog uzastopnog trijumfa u ABA ligi Zvezdu su predvodili Jaka Blažič sa 20, Cirbes sa 13 poena i kapiten Luka Mitrović sa 12 poena i 10 skokova, dok  je Markus Vilijams uz 11 poena ostvario i 12 asistencija.

Kod domaćih, najistaknutiji Miro Bilan sa 13 i Ante Delaš sa 12 poena.

Posle ovakvog epiloga, stanje na vrhu tabele ABA lige izgleda ovako:

Crvena zvezda 9-0, Budućnost 8-1, Cedevita 6-3, Krka, Olimpija, Partizan, Mega, Solnok 5-4...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke