Predstavio se Omić: "Imao sam ideju da apliciram za srpski pasoš"

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 20.01.2018.
16:58
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Alen Omić je novo pojačanje Crvene zvezde, ekipa će biti znatno pojačana pod obručima.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Alen Omić će biti veliko pojačanje za ekipu Crvene zvezde u nastavku sezone. On je govorio za sajt crveno-belih, predstavio se publici.

"Počeo sam svoju košarkašku priču u Zlatorogu, i nakon toga put je za svakoga ko želi da napreduje u slovenačkoj košarci sličan. Prešao sam u Olimpiju 2012.godine. U međuvremenu, postao sam i reprezentativac Slovenije, a kasnije me put vodi u Gran Kanariju, Anadolu EFES, pa Unikahu", rekao je on.

Govorio je i o Nemanji Nedoviću koji mu je poželeo sve najbolje u dresu Crvene zvezde.

"Neda je bio moj najbolji prijatelj u Unikahi, momak koji mi je mnogo pomogao na ličnom planu da se snađem u Malagi, i neko ko je puno doprineo da osvojimo Evrokup, najveći klupski trofej do sada u mojoj karijeri.  Nekako su me Zvezdaši pratili odmalena još u Sloveniji, imam puno prijatelja među njima, uostalom nije tajna da je Crvena zvezda izuzetno popularna u Sloveniji", istakao je Omić.

Pričao je i o mentalitetu dva slovenska naroda.

"Uostalom imam jako puno prijatelja i drugara među Srbima koji žive u Sloveniji, taj mentalitet i narod su mi jako bliski, tu nema nikakve tajne, uostalom ima li razlike? I te ljude doživljavam kao svoje, mentalitet nam je isti!", rekao je Omić.

Ovaj košarkaš dolazi bez obeštećenja iz Hapoela, a osvrnuo se i na priče da igrači iz "neprijateljskog komšiluka" nisu dovoljno dobri za Zvezdu.

"Šta je to neprijateljski komšiluk? sa druge strane imam kvalitet za Crvenu zvezdu i verujem da je ovo najveći izazov u mojoj karijeri. Narod u Srbiji doživljavam kao sebi blizak, uostalom imao sam još znatno ranije ideju da apliciram za srpski pasoš uz maternji slovenački. Ja kao Slovenac nisam što se vere tiče neko koga to baš zanima, odmah i da dodam, ljude delim na one dobre i loše, trećeg nema. Ako baš nekoga i interesuje, ateista sam, pa neka bude da je Crvena zvezda moja nada i vera, jer je meni košarka na prvom mestu", rekao je Omić za zvanični sajt KK Crvena zvezda mts.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko HM
Saturday, 20.01.2018
19:57

Dobro ti nama došao, druže. Tvoje je da se odužiš dobrom igrom, a tupadžije nek' postavljaju pitanja u skladu sa karakterom svojim.

avatar
Kilavi Milojko
Saturday, 20.01.2018
18:08

Добродошао у институцију. Праву институцију, не самопрозвану. Код правих еуропејаца, господе у сваком смислу, добро дошао у црвено-бели табор. ;)

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Saturday, 20.01.2018
20:30

Ahahaha o vama govore dela, drmanje koševa, urin, svinjski udovi, pljuvanje Tea i Markovića koji su vaši i sl. stvari.. U pravu si, gospoda ste 😂

avatar
Dolina cupova
Monday, 22.01.2018
15:40

A ko je vas proglasio institucijom :)

avatar
djerambeograd
Sunday, 21.01.2018
00:34

Marković pre neki dan nije ni najmanje bio gospodin jer gospoda se ne ponašaju kao on.