"Prelazak iz Crvene zvezde u Partizan potez karijere!"

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 03.05.2020.
11:47
Izvor: Sportske.net, Ekspres

Slavni košarkaš se nimalo ne kaje zbog poteza, iako je osvedočeni navijač "crveno-belih".

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Proslavljeni košarkaš Dejan Tomašević u razgovoru za Ekspres osvrnuo se na kontroverzan period svoje karijere 1995. godine.

Tada je iz Crvene zvezde prešao u Partizan iako je bio osvedočeni navijač "crveno-belih".

"Bio je to moj najbolji potez u karijeri. Partizan je te godine ostao bez Đorđevića, Danilovića i još nekih igrača iz onog trofejnog sastava, pravili su novu, mladu i kako su govorili perspektivnu ekipu. Dopao mi se taj njihov koncept, nisam mogao da odbijem, dobio sam ono što nisam mogao da dobijem u Zvezdi. Ne mislim samo na materijalno. Te godine su ukinute i sankcije, Partizan je igrao Ligu šampiona, što je takođe puno značilo. Težili su tome da ponovo stignu na vrh Evrope, bile su to sjajne sezone", rekao je Tomašević.

On je otkrio da je imao ponudu iz Grčke nakon što je odlazio iz Partizana, ali da je zbog date reči otišao u Budućnost.

"Trebalo je zapravo da odem u AEK, imao sam bolju ponudu i otvoren poziv Dude Ivkovića. Međutim, pre toga sam dao reč ljudima iz Podgorice. Ne kajem se, bio je to jedan od najlepših perioda moje karijere, došli su još i Rakočević, Brkić, Kuzmanović… Iza nas su ostali vredni rezultati. Sećam se one fantastične sezone u kojoj smo odigrali 30 utakmica bez poraza. I danas se često čujem sa nosiocima tog ambicioznog projekta, sa Veskom Barovićem i Danilom Mitrovićem", rekao je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.

Baner live stream

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Sunday, 03.05.2020
20:19

Tomasevicu, navijaj Ti za koga god hoces, ali vrijeme provedeno u Partizanu odradio si profesionalno i korektno. Hvala Ti....svaka cast

avatar
DVA HRAMA
Sunday, 03.05.2020
12:02

Nisu otisli te godine nego tri godine pre toga.