Prvi dani Jovanovića u Zagrebu, jedna priča ga je baš nasmejala

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 03.02.2021.
10:20
Izvor: Sportske.net

Mladi srpski trener u centru pažnje košarkaškog regiona.

aba-liga.com/FMP
aba-liga.com/FMP

Povezane vesti

Novi trener Cibone Vladimir Jovanović u prvim danima mandata na klupi hrvatskog velikana naglašava da ne želi da se bavi temema koje nisu bliske košarci.

Dolazak donedavnog trenera FMP-a u Zagreb uzdrmao je košarkaški region, ali talentovani stručnjak ne želi previše da se bavi sporednim temama.

Posebno će biti interesantan hrvatskim medijima, ako rezultati krenu po zlu, ali i srpskim, koji takođe neće gledati ravnodušno na njegov učinak.

"To je sve normalno i deo je posla. Nadam da će na sve to najbolji odgovor biti dobri rezultati i dobre igre Cibone. Sigurno će biti nekih jačih naslova i priča, ali ja se nadam da će sve da ostane u domenu sporta. Košarka mi je jedina vodilja i ne želim da mi bilo što drugo odvlači pažnju", rekao je Jovanović za Večernji list.

Prisetio se da je u prvi mah bio prilično iznenađen kada je dobio poziv nekada velikog kluba, koji je već godinama ispod nivoa kakav ga je kroz istoriju krasio.

"Dogodilo se vrlo brzo. Nije bilo mnogo vremena, ali dovoljno za razmišljanje. U prvom trenutku bio sam iznenađen, ali već posle nekoliko uvodnih rečenica čelnika kluba shvatio sam zašto bi to moglo da bude dobro za obe strane", rekao je Jovanović.

Veruje da će Cibonu vratiti na staze stare slave.

"Moja želja je da Cibona igra dobru košarku, da se mladi igrači afirmišu i promovišu, a i da u Cibonine trofejne vitrine donesem još koji pehar. Apsolutno sam svestan veličine imena Cibone, a ono što bih voleo jeste da klub približim vremenima kada je bio veliko ime na košarkaškoj mapi", naveo je on.

Dodaje da mu godine neće biti problem da se suoči sa izazovom.

"To što sam mlad ne mogu da promenim, ali to što sam dosad radio bilo je, verujem, kvalitetno", poručio je on.

Hrvatsko košarkaško okruženje je dočekalo Jovanovića s pričom da je njegov transfer deo diskretne saradnje između direktora Cibone Domagoja Čavlovića i predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića i da će se Jovanović u Zagrebu pripremati za trenera beogradskog evroligaša.

"Na to mogu samo da se nasmejem, jer to jednostavno nije istina. Uostalom, ja sam u FMP-u dobio otkaz. Ne mogu da shvatim da neko veruje u te priče i to ne bi trebalo da bude tema ozbiljnog razgovora", naveo je on.

Vreme mu neće biti saveznik pošto ga već drugog dana od promocije očekuje izazov u Kupu Krešimira Ćosića.

"I to je deo posla, nešto s čime treneri moraju da se nose", poručio je Jovanović dodajući da posebno ceni kvalitet talentovanog 18-godišnjaka Roka Prkačina, pred kojim je velika karijera.

Cibona se posle 15 kola u ABA ligi nalazi na 11. mestu sa skorom od 5:10, a Jovanović će debi u ovom takmičenju imati tek 28. feburara u derbiju protiv Splita.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke