Radonjić: "Dokazali smo kvalitet"

Autor: Beta Beta
četvrtak 27.11.2014.
22:05
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je da je njegov tim večerašnjom pobedom nad Neptunasom u Evroligi pokazao da se može mnogo očekivati od njegovog tima.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Dejan Radonjić je, prirodno, bio zadovoljan posle pobede nad direktnim konkurentom za Top 16 fazu.

"Bili smo jako svesni važnosti meča i znali smo koliko je on bitan. Na kraju krajeva, igrali smo kod kuće protiv Neptunasa u trci za Top 16. Sada smo u mnogo, mnogo boljoj poziciji. Nije bilo jednostavno spremiti se za ovaj meč. Svi znamo kakva nam se tragedija desila, a imali smo izuzetno težak raspored. Izdržali smo sve, izneli smo pritisak i tako pokazali da se od nas može očekivati mnogo toga u narednim duelima", rekao je Radonjić novinarima.

Zvezda je pobedila sa 79:62 u sedmom kolu Evrolige i tako popravila učinak na četiri pobede i tri poraza, dok je Neptunas ostao na tri pobede.

Crveno-beli su stekli dvocifreno vođstvo u prvom poluvremenu, ali su dozvolili rivalu da krajem prvog poluvremena napravi seriju od 19:0 i na poluvreme ode sa dva poena prednosti.

Zvezda se vratila silovito i treću četvrtinu dobila sa 17 razlike i praktično tada prelomila meč.

"Imali smo problema sa ofanzivnom skokom, a posle je i njihov kvalitet došao do izražaja, tako da su uspeli da naprave 'brejk'. Probali smo to da prekinemo izmenama i tajm-autima i da povratimo ono što je kvalitet našeg tima. U drugom delu smo radili šta je bilo potrebno da se dobije. I dalje smo imali problema sa skokom, ali smo u ostalim segmentima bili mnogo bolji", rekao je Radonjić.

Trener Zvezde naglasio je da ovim borba nije gotova.

"Bez obzira na našu pobedu sa dovoljnom razlikom, ima još da se igra. Još tri kola su u igri i ništa nije gotovo. Razmišljamo o sledećem protivniku, a pre toga nas čeka Partizan u Jadranskoj ligi. Raspored je bio težak i umor nas je stigao, što se videlo na nekim igračima", rekao je Radonjić.

Ovo nije prvi put da Zvezda "lomi" utakmicu u trećoj četvrtini, a to se ponovilo toliko puta da su njeni navijači već smislili šalu da se taj period igre ne zove "treća", već "Zvezdina" četvrtina, što je nasmejalo Radonjića, koji ipak nije objasnio zašto se to dešava.

"Super je taj naziv. Pokazujemo dobru reakciju i ja sam zadovoljan time. Ne bih sada ulazio u neku posebnu analizu, ali bolje je što je tako. Zadovoljan sam time", rekao je Radonjić.

Trener Neptunasa Kazis Maskvitis kazao je da je Zvezda zasluženo pobedila i da se sada približila plasmanu u Top 16.

"Igrao sam mnogo puta protiv srpskih timova u mlađim kategorijama i znam koliko može da bude teško. Utakmica je bila jako važna za oba tima i sada je Zvezda bliža plasmanu Top 16. Imali smo problema sa agresivnom odbranom, naročito u drugom poluvremenu, odnosno u trećoj četvrtini, koja je apsolutno odlučila pobednika" rekao je Maskvitis.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Homer J.Simpson
Thursday, 27.11.2014
23:24

Svaka cast na ovim rezultatima i verovatnom plasmanu u top16,to je i realno,s obzirom da imamo kvalitetan tim,ali Radonjic definitivno nije za Zvezdu.Stvar bi bila potpuna kada bi on otisao.......

avatar
Friday, 28.11.2014
07:00

Koliko vi navijaci Zvezde smarate sa tim da bi bilo bolje da je otisao! Koga bi ti stavio za trenera? Zar je rijesenje da se svake godine mijenja trener? Time se gubi puno vise nego sto se dobija i to svako zna.

avatar
Saturday, 29.11.2014
23:38

Zasto nije za Zvezdu? Reci mi ko bi to bolji bio?

avatar
Homer J.Simpson
Friday, 28.11.2014
13:21

Ne svake sezone da se menja,ali RAdonjic nije za Zvezdu,svako ce ti to reci........