Radonjić: ''Ne pretimo Galati, Jović uskoro u timu''

Autor: Beta Beta
sreda 19.11.2014.
13:15
Izvor: Beta

Pred put u Istanbul, na meč šestog kola Evrolige protiv Galatasaraja, trener Zvezde Dejan Radonjić otkrio je i ohrabrujuće vesti o znatno bržem oporavku Stefana Jovića nego što se to očekivalo.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da se Galatasaraju ne može pretiti, ali da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici pokušati da iskoristi svoje šanse i pobedi u Istanbulu.

"Priče da možemo da se plasiramo u narednu fazu mogu da budu kontradiktorne. Mi kao ekipa želimo da se koncentrišemo na prvi sledeći duel, da odigramo dobro i da pobedimo. Tako želimo i protiv Galatasaraja u Turskoj, da dođemo do pobede ali neće biti nimalo lako. Ne možemo da im pretimo, pošto su ove sezone neporaženi na domaćem terenu", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 19 časova igraju u Istanbulu protiv Galatasaraja, utakmicu šestog kola Grupe D u Evroligi. Posle pet kola, Zvezda ima tri pobede i dva poraza, a Galatasaraj dve pobede i tri poraza.

"Kreće drugi krug Evrolige, čeka nas još pet utakmica, od kojih tri na strani. Biće izuzetno teško, ali pokušaćemo da učinimo sve kako bismo došli do željene pozicije i ostvarili naš cilj. Oni su na svom terenu pobedili mnoge velike evroligaške ekipe, ali imamo naše šanse koje ćemo pokušati da iskoristimo", rekao je Radonjić.

U turskoj ekipi zbog povreda neće biti Vladimira Micova i Martinasa Pocijusa, a Radonjić veruje da će domaći tim to uspeti da nadoknadi.

"Imaju velike ambicije sa početka sezone, kvalitet i iskustvo. To što Micov i Pocijus neće igrati je njihov manjak, ali će ekipa to nadoknaditi jedinstvom i borbenošću i napraviće ambijent da nas savladaju", rekao je Radonjić.

Zvezda je u prvom krugu u Beogradskoj areni pobedila Galatasaraj, a Radonjić je rekao da ekipa ne razmišlja o koš-razlici, već da se za svaku utakmicu priprema da pobedi.

"Svako kolo donosi novu poziciju i stvari se menjaju. Svih šest ekipa je u igri za četiri mesta koje vodi u Top 16", rekao je trener Zvezde.

On dodao je da je zadovoljan oporavkom Stefana Jovića i da će odsustvovati kraće nego što je predviđeno.

"Lekarska služba je zadovoljna njegovim oporavkom, pa moram i ja da budem zadovoljan. Prve dijagneze po kojima je predviđeno da četiri nedelje odsustvuje sa terena će sigurno biti skraćene. Oporavak ide jako dobro", rekao je Radonjić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke