Rapsodija u "Pioniru" - Zvezda pregazila Budućnost za 12 minuta!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 30.12.2018.
20:51
Izvor: Sportske.net

Nisu mogli da požele lepši kraj kalendarske godine navijači Crvene zvezde mt:s. Crveno-beli završavaju godinu sa 13-0 u ABA ligi.

aba-liga.com/Crvena zvezda mts
aba-liga.com/Crvena zvezda mts

Povezane vesti

Derbi susretom između Crvene zvezde mt:s i Budućnosti Voli stavljena je tačka na 13. kolo ABA lige i kalendarsku godinu u regionalnom šampionatu.

Crvena zvezda mt:s upisala je trinaesti uzastopni trijumf u ABA ligi, pošto je večeras savladala aktuelnog šampiona rezultatom 86:72 (23:11, 23:29, 17:23, 23:9) i tako potvrdila dominaciju na Jadranu.

Košarkaši Crvene zvezde mt:s odlično su otvorili večerašnji derbi u "Pioniru" i trojkama Boriše Simanića i Bilija Berona lako stigli do 6:0 već na startu utakmice.

Gosti su na kratak rafal Tomićevog tima odgovorili adekvatno, pa su vrlo brzo preko Nemanje Gordića stigli do prvog vođstva na večerašnjoj utakmici (8:9). Od tog momenta crveno-beli kreću u seriju i pre odlaska na prvu pauzu stiču dvocifrenu prednost (21:11).

Serijom 15:2 u drugom delu prvog kvartala domaći su stavili goste u neugodnu poziciju, ali je Budućnost u nastavku uspela da se vrati u meč i da pre odlaska na veliki odmor smanji zaostatak (46:40).

Zvezda je u prvom poluvremenu imala preko 50% uspešnosti u šutu iz igre, a bila je gotovo perfektna sa linije penala. Bili Beron (12 pts) i Stratos Perperoglu (10 pts) predvodili su domaće u prvom poluvremenu, ali je bilo evidentno da nedostaju poeni Džoa Reglenda.

Na startu treće četvrtine prazan hod ekipe Milana Tomića. Budućnost za pet minuta pravi seriju 10:1 i preuzima vođstvo, a nedugo zatim stiže i do maksimalnih 8 poena prednosti (55:63).

U tim momentima igračima Crvene zvezde ništa nije polazilo za rukom. Za osam minuta igre u trećem kvartalu Zvezda je imala 0 od 6 za tri i samo jedan pogodak u šutu iz igre! Na sve to nadovezala se slaba realizacija sa slobodnih bacanja, a gosti su u tim momentima pravili razliku na individualni kvalitet.

Stratos Perperoglu

Veliki povratak crveno-belih usledio je u završnici treće deonice. Nakon tajm-auta Milana Tomića Zvezda preko Perperoglua i Cirbesa stiže do četiri brza poena, a zatim Beron sa penala (1/2) i Boriša Simanić trojkom vraćaju Zvezdu u rezultatski egal i najavljuju velika uzbuđenja u poslednjih deset minuta.

Serija koju su domaći započeli u završnici treće produžena je i na startu poslednje četvrtine. Računajući poene ubačene u završnici trećeg kvartala Zvezda je stigla do serije 16:0 i ponovo potpuno preuzela kontrolu nad rezultatom (71:63).

Videlo se u tim momentima da Budućnost nema odgovor na sjajnu igru crveno-belih i to potvrđuje podatak da su za šest minuta igre u poslednjoj četvrtini gosti ubacili samo 2 poena.

Veliki doprinos u tim momentima dao je Majkl Odžo koji je svih devet poena na večerašnjoj utakmici ubacio u poslednjoj deonici.

Najveći teret na večerašnjoj utakmici, baš kao i u prvom duelu dva tima u "Morači", poneo je Stratos Perperoglu koji je ubacio 23 poena (7/9 za dva) i zabeležio 3 skoka i 2 asistencije. Grka su pratili Boriša Simanić (14 pts, 11 sk), Bili Beron (13 pts) i Maik Cirbes (11 pts).

Najefikasniji u poraženom timu bio je Noris Kol sa 21 poenom i 3 asistencije, a Nemanja Gordić nije uspeo da nastavi sa dobrom igrom iz prvog dela pa je meč završio sa 14 poena i 3 asistencije.

Šok terapija tako nije dala rezultata u Budućnosti, pa Jasminu Repeši ostaje da podigne ekipu posle sedam vezanih poraza u svim takmičenjima.

Zvezda 2019. godinu dočekuje kao lider ABA lige sa skorom 13-0, a naredni meč očekuje je već 2. januara na startu Top 16 faze Evrokupa kada u Beogradu dočekuje Limož.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 31.12.2018
10:51

Rapsodija u Pioniru u poslednjem ovo godisnjem izdanju za nastavak dominacije na Jadranu.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 31.12.2018
10:39

Toliko da se zna ko je apsolutni vladar regiona bez obzira sto neki klubovi imaju mnogo vece budzete. Nije sve u parama.

avatar
Realni Arthur
Monday, 31.12.2018
02:25

Ova pobeda me mnogo obradovala, ne samo ko pobeda, jer i da smo izgubili, mislim da bi do kraja uspeli sacuvati prvu poziciju, nego zbog nekog novog duha, ubedjenja, samouverenja, verovanja i te neke smirenosti i u trenuscima kad se gubilo 7 poena. Prvi put ove sezone Tomic me je posebno obradovao reakcijom, izgleda da je zaista veliki majstor. Veceras je bila ona utakmica gde ne ide bas najbolje niti sut za tri poena, niti slobodna bacanja a nije bilo poena skoro do kraja glavnog Zvezdinog strafa Reglanda, a ipak se pobedilo i to kako. Za Stratosa nemam sta dodati, covek je diplomirao u ovim velikim tekmama, Odzo izgleda polako se brusi i postaje malo pametniji u sportskom smislu, Cirbera mora vise da daje a i da pazi na nervozu, u zadnje vreme bas je arrogantan, Borisa je bolji svaki dan, mada ima tu prostora za veliki napredak, Keselj nekako daje svoj doprinos za razliku od prosle godine, Kapiten Laza, daje dusu ali brate moras bre malo da pogodis koju, trebas nam, Bili je igrao korektno, Davidovac isto u nekom ulasku u formu, Nenadic odradjuje svoje minute, jos kad nam se dodaju, Faje, Radanov, Covic, ma bice to jos bolje, sigurnije, lepse i ubojitije. srecno Crveno beli, Srecna Vam Nova Godina, zelim svima dobro zdravlje, mnogo radosti, srece i uspeha.

avatar
djerambeograd
Monday, 31.12.2018
00:49

А Звездина кош разлика већа од разлике наредна 4 тима заједно.

avatar
neme
Sunday, 30.12.2018
23:06

Klasa je vecna -Stratos Perperoglu.Ostali sacuvaj boze.Dobili su zato sto igrati evroligu na tri dana uzima svoj danak.Samo su se ugasili u zadnjoj cetvrtini.

avatar
Stiki1987
Sunday, 30.12.2018
22:51

Rekoh ja da su ovi sramota ABA lige :)

avatar
Znajsha
Sunday, 30.12.2018
22:36

Prosle godine je Zvezda pustila Buducnost.Jer je tako moralo biti.

avatar
Sunday, 30.12.2018
22:11

Реално и очекивано, бар по мени !

avatar
Grb partizana 1997?
Sunday, 30.12.2018
22:08

Naslov koji pijanim milionerima uteruje strah u kosti!

avatar
Stiki1987
Sunday, 30.12.2018
22:05

Jos jedna lagana utakmica protiv favorita ABA lige. Budućnost je jako dobro izgubila dok je Crvena Zvezda jedva uspela da pobedi sa 15 razlike. Kao sto sam komentarisao prvu utakmicu u Moraci, Buducnost bez lobija ne moze pobediti. Agonija ce vam se nastaviti i u 2019 jer nema se budžeta da se svake godine kupuje titula. EVROLIGA je dokaz da ste uzasni.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 30.12.2018
22:01

Pijani milioneri poslati u STRATOSferu.

avatar
Zlato
Sunday, 30.12.2018
22:01

Igraci se bore ostavljaju srce na teren a to je ono sto mi trazimo.

avatar
Deki.Stankovic.5
Sunday, 30.12.2018
21:59

Odlicna utakmica i mogu samo da kazem bravo Borisa majstore,igracina ozbiljih razmera!Lazic pokidao odbranu,kapitenski.Zao mi je sto Davidovac ne igra vise kao organizator igre jer je izuzetno inteligentan kosarkas,a Nenadic jednostavno u ovom trenutku ne moze to da iznese.A o doktoru Stratosu ne bih trosio reci,neka nastavi derbi meceve da gazi i to je to :),sve u svemu jako bitna pobeda i odradjena velikom borbom i energijom plus Regland koji nije postojao do poslednje cetvrtine tako da ova pobeda dobija jos vise na znacaju.Srecna nova godina da smo zdravi i da vratimo Aba ligu tamo gde pripada!

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 30.12.2018
21:56

Dzabe vam po imenima najdominantniji tim ikada na ovim prostorima, dzabe vam neogranicen budzet za ove uslove, dzaba vam sve. Da vam nije Alimpija, ne bi videli evroligu jos 20 godina. Ne mogu vasi milioni do kolena da dodju doktoru za velike utakmice kakav je Stratos Perperoglu. Borisa konacno proigrao, ovo je njegova sezona. Buducnost je divljacka ekipa, skup individualaca koju kada ne ide sut, Krka lagano dobije. Zvezda je danas bila bez izuzetno bitnog Fajea. Mozda da dovedete jos jedno 5 igraca koji imaju po jedno 500k platu, mozda pridjete ove sezone na manje od 10 razlike. Moram da pomenem i nemanju gordica. Dovoljno je reci, tacno se vidi gde je igrao ranije u karijeri. To je ta kultura avangarde. Gazi Zvezdo !

avatar
Doktor Trax
Sunday, 30.12.2018
21:55

STRATOS - kakva velicina. Toliko

avatar
Bidza i Tridza
Sunday, 30.12.2018
21:53

Dobra utakmica