Rat FIBA i Evrolige skratio spisak sudija u ABA ligi

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 29.09.2016.
13:42
Izvor: Sportske.net

Višemesečni sukob na relaciji FIBA i čelnika ECA doveo je do skraćenja spiska arbitara koji će deliti pravdu u ABA ligi. Privremeno ili do kraja sezone, saznaćemo u danima koji slede.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Više od trideset košarkaških sudija našlo se na spisku ABA lige uoči početka nove sezone, a samo osamnaest će biti na raspolaganju u prvom kolu regionalnog takmičenja.

Radi se o sudijama koje dele pravdu u Evroligi i koje ni u kom slučaju neće imati problem sa FIBA ukoliko dođe do sankcija, a upravo je to razlog što se još uvek ne zna kakav će biti status ostalih arbitara.

Višemesečni sukob na relaciji FIBA i ECA doveo je do toga da službena lica i sudije moraju da biraju stranu iako sa čitavom pričom nemaju nikakve veze i predstavljaju klasičan primer kolateralne štete.

Dobro je poznato da FIBA i nacionalni savezi više ne priznaju ABA ligu i to je razlog što će na startu nove sezone samo arbitri iz regiona koji sude Evroligu biti na raspolaganju za regionalni šampionat.

Ostali još uvek čekaju na nečiji mig kako bi znali šta im je činiti. Za sada je najbolje da se ne zauzima nijedna strana ali takav status neće moći da potraje dugo.

Postoje čak nagoveštaji da će Evroliga priskočiti u pomoć ABA ligi i da će stranci deliti pravdu u regionalnom šampionatu ukoliko za to bude bilo potrebe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke