Razočaranje? Priznali u Partizanu, odustali su!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 12.01.2021.
18:49
Izvor:

Crno-beli verovatno neće biti aktivni u dovođenju krilnog centra.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Sportski direktor Partizana Nikola Lončar rekao je danas da je klub odlučio da ne dovodi po svaku cenu igrača na poziciji krila, da veruje u ostvarivanje ciljeva, kao i da ekipa ima kvalitet za mnogo bolje rezultate od trenutnih.

"Stručni štab i ja kao sportski direktor, aktivno pratimo stanje na tržištu sa željom da postojeći tim, koji u velikoj meri ima kontinuitet igranja zajedno, dodatno pojačamo. Nakon odlazaka Angole, Gordića i Stefana Jankovića, pojačali smo sastav na poziciji jedan dolaskom Perkinsa, dok je u ovom trenutku donesena odluka da se tim ne pojačava igračem koji pokriva poziciju četiri", rekao je Lončar za klupski sajt.

"Želja sportskog sektora nije da se igrač dovodi po svaku cenu kako bi popunio broj, već isključivo ukoliko može da postojeći tim unapredi i donese mu ono što u ovom trenutku nema. Zbog toga, ostavljamo mogućnost da se u nastavku sezone ipak pojačamo, ukoliko se na tržištu pojavi adekvatan igrač", dodao je nekadašnji kapiten crno-belih.

On je dodao da će klub, ukoliko ne pronadje adekvatnog igrača, razmotriti mogućnost da novac uloži u neke mladje igrače koji bi kroz nekoliko sezona mogli da postanu nosioci igre Partizana.

Lončar je istakao da je uprava obezbedila sredstva za dovodjenje još jednog igrača, a da se obaveze prema postojećem sastavu izmiruju blagovremeno.

Lončar je rekao da Partizan veruje u tim, stručni štab i ostvarenje ciljeva u ovoj i narednim sezonama. On je ocenio da šanse crno-belih za plasman u plej-of ABA lige nisu izgubljene i da ekipa ima obavezu da se za to bori i izbori. Posle 14 kola u regionalnoj ligi Partizan je peti na tabeli skorom od po sedam pobeda i sedam poraza, a u plej-of idu prve četiri ekipe.

Partizan će u sredu od 20.30 igrati utakmicu prvog kola Top 16 faze Evrokupa protiv Trenta, a Lončar je naveo da je ambicija da se prodje u četvrtfinale tog takmičenja.
"Igrači koji čine tim Partizana poseduju kvalitet za mnogo veće rezultate od trenutnih i uvereni smo da će ih uz maksimalno angažovanje i posvećenost svojim obavezama ostvariti. Nalazimo se u delikatnom trenutku, ali čvrsto verujemo u svoj izbor i pozitivne rezultate u utakmicama koje slede", rekao je Lončar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak