Regionalni Savezi: "Podrška regionalnoj ligi ako poštuje pravila FIBA"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 24.05.2016.
14:39
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Predstavnici košarkaških saveza iz regiona sastali su se u utorak u Beogradu nakon čega je izdato zajedničko saopštenje.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Predstavnici košarkaških saveza bivših jugoslovenskih republika sastali su se u utorak u srpskoj prestonici kako bi doneli zajedničku odluku po pitanju regionalne lige.

Nakon obavljenih razgovora izdato je zvanični saopštenje u kojem se konstatuje da regionalni savezi podržavaju ABA ligu koja bi bila uređena po modelu FIBA Lige šampiona.

Saopštenje izdato na sajtu Košarkaškog saveza Srbije prenosimo u celini:

"Na sastanku šest saveza (Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije), koji je danas održan u Beogradu, potvrđena je zajednička podrška FIBA u borbi za očuvanje interesa evropske košarke i postojanje takmičenja zasnovanog na sportskim kriterijumima.

Svi savezi su saglasni da podržavaju postojanje Regionalne lige koja bi bila organizovana uz poštovanje nacionalnih prvenstava i kalendara takmičenja. Vlasnička struktura lige bi trebalo da bude uređena po ugledu na model koji je primenjen prilikom organizacije 'FIBA Basketball Champions League'.

Na sastanku je dogovoreno da se u daljim pregovorima sa FIBA obezbedi prohodnost klubova iz nacionalnih prvenstava i Regionalne lige ka evropskim klupskim takmičenjima
" zajednički je stav regionalnih saveza.

Ovim saopštenjem regionalni savezi su se ogradili i stavili do znanja FIBA da u potpunosti podržavaju njena pravila pa se očekuje da izrečene kazne budu poništene.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke