Repeša: "Zabrinut sam"

Autor: Nikola Miloradović
petak 08.03.2019.
22:06
Izvor: Sportske.net

Trener Budućnosti govorio za medije nakon novog poraza Podgoričana u Evroligi.

ABA liga/Buducnost VOLI
ABA liga/Buducnost VOLI

Povezane vesti

Olimpijakos je "rutinirao" Budućnost u Morači 89:76, ali Jasmin Repeša ne misli da njegov tim nazaduje i kaže da je ekipa "makar pokušala" da parira evropskom velikanu.

"Kada dozvolite Olimpijakosu sve, a mi smo to učinili u prvom poluvremenu, lak prvi pas, lake trojke, ofanzivne skokove, onda je mnogo teško. Onda izgubite i samopouzdanje. Svaki put u prvom poluvremenu Olimpijakos je pogodio nakon ofanzivnog skoka. Tu je očigledan problem. U nastavku smo probali, pravili greške, pokazali donekle reakciju. Makar smo pokušali", kaže Repeša posle utakmice.

Primiče se plej-of ABA, ljubitelji košarke prate jedinog evroligaša u ligi, šta ovakvi nastupi govore o formi ekipe pred ključne mečeve u sezoni? Repeša je svestan svega, ali misli da tim ne nazaduje, a loša igra u poslednjim mečevima da li ga brine?

"Zabrinut sam uvek, svakog dana, i kad se pobeđuje i kad se gubi. Mislim da ne nazadujemo, nije to istina. Moramo igrati bolje. Takođe moramo znati da je bilo puno subjektivnih i objektivnih razloga zašto nam je forma pala. Nema previše vremena i svaki dan treba iskoristiti. Treba uklopiti Vilijamsa koji ni večeras nije znao, makar deset puta, nije znao šta hoćemo u napadu.

Naša igra bez Bitadzea nije ista. Postojale su i okolnosti zašto on nije igrao dobro u poslednjim mečevima. Mi ćemo istrajati, nemam dileme. Repeša nije pravio tim, niti dovodio bilo koga. Tu sam da pomognem, koliko mogu. Nema smisla vraćati se na neke stvari koje se ne mogu promeniti. U ovu ekipu treba verovati do kraja.

Istina je da smo imali mnogo jakih treninga, probali tako popravljati formu, to je sve zbog perioda koji je pred nama. Primili smo previše lakih poena na prodoru i prvom dodavanju pod koš, jer nismo dovoljno 'skupili' u odbrani
", objašnjava Repeša.

Dejvid Blat je uvek dragi gost regiona, ne samo zbog svog košarkaškog znanja, već zbog svoje prijateljske pojave i odnosa prema košarci, posebno prema zemljama bivše Jugoslavije.

"O Budućnosti mogu samo reći samo dobre stvari kada je nastup u Evroligi u pitanju. Neverovatno je kakve su timove pobeđivali ove sezone. Trener Repeša je moj stari prijatelj, iz nekih davnih borbi. Nije tajna za širu javnost to da volim ovaj deo košarkaškog sveta. Navijači su uvijek strastveni, utakmice prave takmičarske. To je stvar fantastične košarkaške regije, koja iz igre izvlači maksimum.

Za nas je meč bio ekstremno bitan, ostavili smo iza nas tešku seriju poraza u kojoj smo imali mnogo povreda, bolesnih igrača, lidera van forme. Ali, igrači su zaista odgovorili vrhunski na izazov. Naš rival je pobedio najbolje timove Evrolige u Podgorici, to je realnost. Zato moram reći da je naše izdanje bilo izuzetno dobro, pozitivno. Kada imate 26 asistencija, postignete skoro 90 poena, onda moram govoriti o izuzetnom poslu.

Skokovi, manjak grešaka, dobar izbor i realizacija šuteva...To je to, kratko i jasno, sjajna pobeda. Pojednostavili smo stvari, a naše nevolje u prethodnom periodu bile su zbog toga sam možda i ja previše komplikovao i brinuo o previše različitih stvari
", rekao je Blat.

Piše: Marko Tufegdžić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke