Rešenje na pomolu, biće zadovoljne i FIBA i Evroliga?

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.06.2015.
19:34
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas veruje da će narednih dana biti postignut definitivan dogovor oko buduće regionalne lige, na koju primedbe neće imati ni FIBA, ni Evroliga.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Danas je u Kući košarke održana druga sednica Skupštine Košarkaškog saveza Srbije, a posle zasedanja, predsednik KSS Dragan Đilas se osvrnuo i na aktuelnosti u vezi sa zahtevima FIBA oko reorganizacije ABA lige.

Podsetimo, klubovi su se na nedavnom sastanku u Zagreu usaglasili o promeni načina upravljanja ligom, ali je Đilas najavio još jedan sastanak u Beogradu, kada bi trebalo i definitivno da bude stavljena tačka na sve nedoumice kojih izgleda još uvek ima.

''Na dobrom smo putu da dođemo do sporazuma sa kojim će svi biti zadovoljni. Pre svega moram da istaknem jedinstvo četiri naša kluba i Saveza.

Na našu inicijativu prošle nedelje održan je sastanak u Zagrebu, a ponovo ćemo se u četvrtak okupiti u Beogradu kad očekujemo da postignemo definitivan sporazum.

Dogovor koji će omogućiti našim klubovima da igraju Regionalnu ligu iz koje će imati prohodnost u elitna evropska takmičenja, a na koji nikakve primedbe neće imati ni FIBA ni Evroliga''
, poručio je Đilas.

Inače, iz FIBA se očekuje još lepih vesti narednih dana.

''U nedelju se u Budimpešti održava Bord FIBA na kome ćemo saznati da li smo dobili domaćinstvo za Eurobasket 2017 za košarkašice. Jedini konkurent nam je Češka Republika. Takođe, želimo domaćinstvo kontinentalih šampionata u mlađim kategorijama u konkurenciji do 16, 18 ili 20 godina'',
istakao je Đilas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mileta
Tuesday, 23.06.2015
20:40

Gospodine Djilas o cemu vi pricate?Da li ste citali najnovije saopstenje FIBA u kojem jasno trazi od klubova sa prostora ex-yu da okrenu ledja Euroligi?Mogu samo da nagadjam za cije se vi interese borite ali i najobicnijem laiku je jasno da ce klubovi sa prostora ex-yu igrati Euroligu samo ako FIBA bude organizovala istu.

avatar
mileta
Tuesday, 23.06.2015
20:33

Da li ovaj covek zna da je FIBA jasno stavila do znanja da ne smemo imati nikakve veze sa Euroligom od gospodina Bartomeua.