RETROVIZOR - Lazićevih pet godina u Zvezdi!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 07.04.2016.
14:45
Izvor: Sportske.net, aba-liga.com

ABA liga na zvaničnom sajtu objavila blog beka Crvene zvezde Telekom Branka Lazića, koji je napravio svojevrsnu retrospektivu svog boravka među beogradskim crveno-belima.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Posle istorijskog plasmana Zvezde u četvrtfinale Evrolige, ali i u još jedno finale plej-ofa ABA lige, jedan od prvotimaca crveno-belih Branko Lazić je iskoristio kraći predah pred mečeve odluke i da se osvrne na dugih pet godina koliko je već u crveno-belom dresu.

U tom periodu, naravno, bilo je i uspona i padova, ali visine koje je Zvezda dostigla ove sezone, dugo će se pamtiti.

Tim povodom, Branko Lazić je u svojoj retrospektivi za zvanični sajt ABA lige opisao pet ''crveno-belih godina'', ukrašenih trofejima, titulama i evropskim podvizima.

''Pet godina. Toliko je prošlo.

Pet godina smo svi zajedno radili, napredovali, tugovali, radovali se. Sećam se svakog detalja, svake utakmice. Uostalom, kao juče da je bila ta 2011. godina. Godina kada sam došao u Crvenu zvezdu.

2011/12

Situacija je bila takva da smo praktično počeli od nule. Nismo osvojili ništa, ali realno nismo ni mogli. Bio je to tek početak, za nešto više ipak je bilo potrebno vreme. Bili smo svesni da moramo da budemo strpljivi. Da idemo korak po korak i da svake sledeće godine idemo po jedan stepenik više. Sve dok konačno ne dodjemo do toliko željenih trofeja.

2012/13

A, počeli smo da ih osvajamo vrlo brzo. Već u mojoj drugoj sezoni osvojili smo Kup Radivoja Koraća, ali je vrhunac te sezone došao nešto kasnije kada smo posle toliko godina čekanja uspeli da izborimo plasman u Evroligu!

Mislim da tu utakmicu protiv Radničkog u polufinalu regionalnog takmičenja nikada neću zaboraviti. Toliko sam se nervirao za vreme utakmice da mi nije bilo dobro. Ali, na kraju smo uspeli. Vratili smo Zvezdu u Evroligu!

2013/14

To je bilo to. Sve je išlo onako kako smo planirali. Naredne godine smo odbranili Kup Radivoja Koraća, plasirali se u polufinale Evrokupa, a bili smo prvi u ligaškom delu regionalnog takmičenja čime smo obezbedili domaći teren na fajnal-foru. Arena, naši navijači, nadali smo se da je konačno vreme da osvojimo prsten, međutim...

To veče nas ništa nije htelo. Trudili smo, zaista jesmo, dali smo sve od sebe, ali nije išlo. Cibona je bila bolja i pobedila nas. Ostao je veoma gorak ukus u ustima.

Ali to je sport. Nekada jednostavno moraš da padneš, da bi ustao još jači i nastavio da se boriš. To je upravo ono što smo mi uradili. Ustali smo i odigrali najbolju sezonu u klupskoj istoriji.

2014/15

Sve se poklopilo. Ostalo je dosta momaka iz prethodnog rostera, domaće igrače koji su došli smo veoma dobro pozvavali, a stranci su se sjajno uklopili. Na sve to, bila je to već treća sezona trenera Radonjića koji je napravio tim po svojoj želji i odradio savršen posao. Jednostavno imali smo kontinuitet, a to je nešto što Zvezda dugo nije imala.

Osvojili smo Kup Radivoja Koraća po treći put zaredom, konačno smo osvojili i regionalno takmičenje, a na kraju smo uzeli i domaće prvenstvo. Šteta što nismo uzeli i Evroligu, ali i plasman u TOP 16 je bio popriličan uspeh. :)

2015/16

Pokazali smo da idemo u pravom smeru. Da rastemo kao klub iz godine u godinu, a to je upravo ono što smo zacrtali na početku. Doduše, ovu sezonu smo malo pokvarili ispadanjem iz Kupa Radivoja Koraća, ali nijednog trenutka nismo odustali od naših ciljeva. Plasirali smo se u finale ABA lige, dok smo u Evroligi napravili novi istorijski uspeh plasmanom u Top 8. Sad mirno očekujemo protivnika u četvrtfinalu. Što se nas tiče...

...Neka dođe ko hoće.

P.S. Hvala Fenerbahčeu na pomoći. Dobili su nas 4 puta ove sezone, bio je red da nas malo poguraju, iako smo plasman u četvrtfinale na prvom mestu mi sami izborili pobedama u TOP 16 fazi'', zaključio je Lazić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sad il\' nikad!
Thursday, 07.04.2016
16:10

Branko ti si za mene pravi kapiten. Uvek cu pamtiti tvoje kontre , ulaze , simuliranja :D... Najvise ono zakucavanje (jedno od nekoliko) protiv Pavlovica u derbiju...nZiv mi bio i da sa Zvezdom osvojis Evroligu !