''Revolveraški obračun'' Zeka Lavina i Kavaja Lenarda, ali Pol Džordž je presudio Bulsima!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 11.01.2021.
00:45
Izvor: Sportske.net

Odličan meč odigrali su Klipersi i Bulsi u ''Stejpls Centru'' u Los Anđelesu.

Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Sedma pobeda Klipersa od početka sezone ostvarena je uprkos fenomenalnom Zeku Lavinu koji je večeras predvodio ekipu Čikaga. Na kraju, 130:127 za Kliperse, koji su takođe imali raspucane Kavaja Lenarda i Pola Džordža, strelca presudnih poena u poslednjim sekundama utakmice.

Bulsi su bolje započeli ovaj meč i dugo su imali vođstvo, koje je povremeno dostizalo i dvocifrenu razliku. Tek krajem treće četvrtine Klipersi su anulirali prednost rivala, a upravo ta deonica posebno je upečatljiva s obzirom da je u tih deset minuta Kavaj Lenard upisao 21, a Lavin na drugoj strani svojih 15 poena.

Klipersi su u većem delu poslednje četvrtine imali blagu prednost, da bi Klipersi nakrako preokrenuli na 119:118 u svoju korist. A onda, Nikola Batum na dva i po  minuta pre kraja iz teške pozicije, iz ''kornera'' pogađa uz faul i vraća prednost Klipersima - 122:119. Nedugo zatim, Lu Vilijams krade loptu u odbrani i u kontri poentira za ''plus pet'' - 124:119.

Na 17 sekundi pre kraja, fenomenalni Lavin pogađa novu trojku i smanjuje na 126:125, a posle novog tajm-auta, Pol Džordž je iznudio prekršaj, pogodio oba bacanja za 128:125. Na drugoj strani ponovo Lavin preuzima odgovornost na šest sekundi pre kraja u pokušaju da izjednači, ali promašio je ceo obruč i praktično je tata pitanje pobednika bilo rešeno.

Usledio je još jedan brz faul na Polu Džordžu, koji je ponovo siguran sa linije penala, pa Bulsima poslednji napad nije ništa značio.

Iaku je Čikago poražen, partija Zeka Lavina je najjači utisak, zaustavio se na 45 poena (trojke 10/16), po sedam skokova i asistencija, a u pobedničkoj ekipi Kavaj Lenard 35 poena, Pol Džordž 28, uz devet asistencija.
-
Baner 15
-
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke