Sale: "Zemlji košarke je trebala ova pobeda!"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 10.09.2014.
20:23
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je nakon trijumfa nad Brazilom da je ponosan na svoje izabranike i da je plasman u polufinale Mundobasketa ono što je Srbiji kao zemlji košarke bilo preko potrebno.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Nakon fantastičnog izdanja koje su reprezentativci Srbije prikazali u četvrtfinalu Mundobasketa selektor Aleksandar Đorđević izjavio je da su našoj zemlji ovakva pobeda i plasman u polufinale bili preko potrebni.

"Zaista dobra utakmica. Igrači su imali sjajno veče. Igrali su pametno. Važna utakmica za nas jer dolazimo iz zemlje gde košarku doživljavamo kao više od sporta. Čestitam igračima na srčanosti. Igrali smo dobro fizički, bili smo fokusirani svakog trenutka i nismo gubili ritam čak ni pri vođstvu od preko 20 poena" rekao je Đorđević.

Srbija je večeras u trećem četvrtfinalnom duelu na Mundobasketu savladala selekciju Brazila rezultatom 84:56 čime je na drugom uzastopnom SP naša zemlja stigla do polufinala.

"Kada sam preuzeo tim rekao sam da želim da se Srbija ponovo bori za medalje što je brže moguće. Uspeli smo to brže nego što smo očekivali i ponosan sam na igrače što su pokazali volju da igraju za nacionalni tim i ovaj rezultat nam je kao zemlji košarke bio jako važan. Sada počinjemo da razmišljamo o narednoj utakmici" istakao je selektor Srbije.

Naš nacionalni tim u polufinalu čeka boljeg iz duela reprezentacija Španije i Francuske a Đorđević je na pitanje novinara koju bi selekciju poželeo u polufinalu istakao da bi više voleo Španiju.

"Nemamo to pravo da kažemo koga želimo u polufinalu i za nas će biti čast da igramo protiv bilo koje od ove dve ekipe. Ako me pitate lično, želim Španiju, jer je to najbolji tim. Morate da pobedite najbolje da bi postali najbolji, to je jednostavno" zaključio je Đorđević.

Ime narednog rivala na Mundobasketu Srbija će saznati tokom večeri a polufinale je na programu u petak od 22 časa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke