"Šerif" Jokić zaveo red u Teksasu, simultanka i koš za pobedu, tu ni Luka ne može ništa!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 09.01.2020.
07:52
Izvor: Sportske.net

Fantastičnom igrom u nastavku, Nikola Jokić nosio Denver na leđima do pobede u Dalasu. Na kraju, 107:106 za goste, Srbin rešio pitanje pobednika!

Beta/AP Photo/David Zalubowsk
Beta/AP Photo/David Zalubowsk

Povezane vesti

Sve što je Nikoli Jokiću bilo potrebno je par reči ohrabrenja na poluvremenu. Onda je ubacio u brzinu, Dalas je na svojoj koži osetio kako je suočiti sa sa najboljim centrom na svetu. Jokić je 26 od 33 poena dao u nastavku. Dodao jew i 7 asistencija i 6 skokova.

"Ne nisam mu rekao da mora da postigne 26 u drugom poluvremenu, samo da nastavi da bude agresivan",
objasnio je Meloun.

Naš centar je bio nezaustavljiv u trećoj četvrtini kada je ubacio 21 poen u tom periodu, a i rešio je meč, pogodio u poslednjem posedu za pobedu Nagetsa u Teksasu. Dalas je pokušao u poslednjem napadu, ali nisu bili ni blizu.

Luka Dončić je vodio Dalas sa 27 poena, 10 asistencija, skok mu je nedostajao za 12. tripl-dabl sezone. Mavsima je nedostajao Porzingis koji je propustio peti meč u nizu. Nagetsi su pogodili devet trojki, od toga Jokić četiri iz šest pokušaja. Nije bilo Milsapa i Bartona od startera, odbrana je mnogo napravila u poslednjoj četvrtini kada je zadržala Dončića bez poena. Dalasu ne ide posebno kod kuće izgubili su 5 od 8 mečeva, trenutno su na 2-2 u seriji u Teksasu, a do kraja niza od šest mečeva kod kuće u Dalas stižu Lejkersi i Filadelfija, neće im biti lako.

Nagetse čeka lakši posao, u subotu će dočekati Kavse, naredna tri meča igraju kod kuće.

Iako nema Porzingisa, Marjanović ne dobija priliku od Karlajla, i ovaj meč je presedeo na klupi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke