Sferopulos direktan: ''Navijači svake godine žele F4, a Zvezda je za 12 godina samo jednom bila u Top 8 EL''

Autor: Darko Mitrović
subota 28.09.2024.
21:10
Izvor: Sportske.net

Jedno su želje, drugo realne mogućnosti...

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda je večeras upisala prvu pobedu u novoj sezoni, posle startnog poraza u Dubaiju. Pred 6.584 gledalaca u Beogradskoj areni, Zvezda je savladala ekipu Mornara sa 91:72, ali igrom, pogotovo u prvom poluvremenu nije oduševila svoje navijače.

Kako je večerašnju utakmicu video trener aktuelnog šampiona Janis Sferopulos?

''Odlično smo počeli u odbrani i napadu, ali u drugoj četvrtini smo odigrali loše, dozvolili smo 27 poena. Drugo poluvreme smo odigrali dosta bolje u odbrani, igrali smo agresivnije. Nastavićemo, želimo da gradimo svoju igru. Imamo dosta stvari da unapredimo, a za to treba vreme na terenu. Radimo na tome na pravi način, trudimo se i biće uskoro dosta bolje'', rekao je ntrener Crvene zvezde.

Usledilo je pitanje zašto je Zvezda tako loše odigrala drugu četvrtinu. Da li je potcenila protivnika?

''Ne mislim to. Imali smo dvocifrenu prednost i kada nam se smanjila efektivnost i agresivnost odbrane dozvolili smo lake poene. U tom momentu ste u pravu, ali to je mali period meča, ne jer smo ih potcenili, već jer smo igrali energetski slabo. U drugom poluvremenu smo dosta poena postigli iz njihovih izgubljenih lopti. Tako bih rekao za ovu utakmicu''.

Sada sledi start u Evroligi, protiv ekipe Pariza, narednog petka u 21 čas.

''Moramo biti spremni i igrati iz sve snage. Radimo za ove mečeve, verujem u proces u to kako radimo i svojim igračima i sve će biti bolje. Znamo da ne igramo dovoljno dobro, ali biće sve bolje i bolje'', optimista je Sferopulos.

''Moramo da nastavimo da dobijamo mečeve. To je naš tim, naš cilj, moramo se boriti za to. Sa druge strane, moramo koordinisati 6,7 novih igrača u ovom sastavu. Potencijal je velik, ali moramo ići korak po korak. Ne možemo razmišljati o budućnosti, već o svakom narednom danu''.

A onda, iskrena poruka navijačima.

''Znam da navijači očekuju puno od tima, ali želim da im pošaljem poruku. Svake godine govore da žele F4 Evrolige, a Zvezda je bila samo jednom u Top 8 za 12 godina. Možda navijači moraju da budu strpljivi, da veruju timu koji je nov, da veruju svima, jer radimo veoma jako. Ovo je važno da ne plačemo od prvog momenta, jer sezona je duga. Svaki put kada su ljudi plakali ništa nismo uspeli. Zato nam treba njihova podrška''.

Na kraju je objasnio i odsustvo pojedinih igrača.

''Davidovac je odsustvovao zbog ličnih stvari, Plavšić nije bio u rotaciji. Imamo 16 igrača i možemo to da priuštimo'', dodao je Sferopulos.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke