Siksersi slavili u Milvokiju, Embid srušio najbolji tim lige!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 17.03.2019.
23:07
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Filadelfija 76ersa slavili su na gostovanju protiv ekipe sa najboljim skorom u ligi ove sezone.

Beta/AP Photo/Aaron Gash
Beta/AP Photo/Aaron Gash

Povezane vesti

Košarkaši Filadelfije slavili su u "Fiserv forumu" u Milvokiju protiv domaćih Baksa sa 130:125.

Siksersi su bili bolji rival od starta, dobili su prvi kvartal sa 28:31.

U drugoj polovini druge deonice stižu i do dvocifrenog suficita gosti, ali je Milvoki uspeo da spusti zaostatak na devet poena pred odlazak na veliki odmor.

U trećem kvartalu je Filadelfija konstantno bila u prednosti nekih 10ak poena, ponovo Baksi nešto bolji u finišu, pa su minus sveli na sedam poena.

Džimi Batler je odlepio Sikserse na dvocifren suficit u finišu, ali je Milvoki odgovorio serijom 8-0 i uveo meč u neizvesnu završnicu.

Preuzeo je u tom trenutku stvari u svoje ruke Džoel Embid, najpre je iznudio tri penala, pogodio dva, potom je trojkom odlepio Sikserse na sedam poena razlike na oko pola minuta do kraja.

Nisu se Baksi predavali, ali je Filadelfija uspela da ostane u prednosti, te su Siksersi upisali trijumf protiv sjajne čete Majka Budenholcera.


Embid je predvodio pobednički sastav sa 40 poena i 15 skokova, pratio ga je Džimi Batler sa 27 poena, 19 je dodao Redik, dvocifren sa 12 i Heris. Ben Simons je flertovao sa tripl-dablom, upisao je osam poena uz po devet skokova i asistencija.

Marjanović je na parketu proveo 11 minuta, zabeležio je po četiri poena i skoka, šutirao je 1/5 iz igre.

Kod Baksa čak 52 poena i 16 skokova Janisa Adetokumba, 19 je ubacio Midlton, 14 je dodao Bruk Lopez, 13 poena Di Džej Vilsona, 12 je postigao Erik Bledso.

Milvoki ostaje vodeći tim Istoka, ali i lige, sa skorom 52-18, doživeli su tek šesti poraz kod kuće, dok je Filadelfija treća na Istoku sa 45-25, vezali su četvrti trijumf.

Ranije danas, Niksi su iznenadili Lejkerse, dok je Majami izvojevao veliku pobedu kod kuće.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Monday, 18.03.2019
02:29

Baksi su divlja ekipa, koja u PO nece imati sanse, pored File i Bostona. Toronto ima mocan reket, odlican tim, ali i njima kao da nesto fali, tako da ipak ocekujem Filu ili Boston kao sampiona konferencije, jer prvi imaju najbolju petorku posle GSW-a, a drugi prosto znaju kako se igra u PO i kako se dobijaju bitne utakmice.