SP (U17) - Hrvatska izgubila 81 razlike, Portoriko prošao još gore!

Autor: Darko Mitrović
sreda 17.07.2024.
18:45
Izvor: Sportske.net

Amerikanke bez milosti!

EPA-EFE/JAMES GOURLEY
EPA-EFE/JAMES GOURLEY

Povezane vesti

U Meksiku se ovih dana održava Svetsko U17 prvenstvo za košarkašice, a ono što ne može da ostane neprimećeno, jesu fenomenalne igre reprezentativki Sjedinjenih Američkih Država koje su, jednostavno, klasa za sebe.

One su i aktuelne prvakinje sveta, a sudeći po igrama u grupi, utisak je da će se ovoga puta ''prošetati'' do nove titule.

Danas su u meču poslednjeg, trećeg kola Grupe C veoma ubedljivo savladale selekciju Hrvatske sa čak 81 poenom razlike. Bilo je 123:42 za Amerikanke, koje sa maksimalnim učinkom idu u osminu finala, a Hrvatska će u narednu fazu takmičenja kao trećeplasirana u ovoj grupi.

Zanimljivo je da je Hrvatska posle osam minuta igre imala minimalno vođstvo, ali u preostala 32 minuta Amerikanke su bile nemilosrdne. Predvodila ih je Ivana Vilson Manjaka sa 21 poenom i pet skokova.

Još je zanimljivije da ovo nije najubedljivija pobeda od početka Svetskg prvenstva, jer su Amerikanke u drugom kolu savladale selekciju Portorika sa čak 85 poena razlike - 121:36!

Najbolje je protiv selekcije SAD u ovoj grupi prošla Australija, koja je poražena sa ''samo'' 27 poena razlike  - 55:82.

Ako se pitate šta je sa selekcijom Srbije, naše košarkašice se nisu plasirale na ovaj šampionat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke