Spanulis utišao Istanbul!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 16.01.2015.
20:50
Izvor: Sportske.net

Ekipa Olimpijakosa pobedila je u Istanbulu ekipu Željka Obradovića nakon veoma neizvesne završnice rezultatom 74:68.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Bila je to, očekivano, utamkica sa malim brojem poena, sa jakim odbranama na najboljim igračima, da bi na kraju pobedila ekipa koja je bolje sačuvala svoj koš.

Fenerbahče je odlično krenuo u meč, Gaudlok je bio nezaustavljiv, Bogdanović je često pravio višak jer su košarkaši Olimpijakosa igrali jaku odbranu na njemu, a njihova ekipa je prvi period meča rešila u svoju korist rezultatom 22:16.

Ipak, u drugoj četvrtini pravi sunovrat ekipe Željka Obradovića, bio je veoma ljut nekadašnji srpski selektor na svoje izabranike, a na poluvreme se otišlo uz prednost gostiju iz Pireja od tri poena prednosti.

Ipak, ekipa Fenerbahčea je odlično krenula u nastavak, stizala je prednost postepeno, da bi u poslednjoj četvrtini imali nekoliko dobrih prilika da se odvoje, što im nije pošlo za rukom.

Bogdanović je pogodio veoma bitnu trojku za 59:56 na osam minuta pred kraj, da bi nakon toga dobijao sve više lopti u napadu.



Na drugoj strani Lodžeski i Spanulis su držali Olimpijakos u utakmici, a na dva minuta pred kraj je Gaudlok ponovo pogodio trojku za veliku prednost od 66:62.

Ipak, na samo minut pred kraj Spanulis nakon faula Bogdanovića pogađa tri slobodna bacanja i donosi neizvesnu završnicu, da bi na 15 sekundi do kraja pogodio trojku za veliku prednost od 3 poena - 71:68, prednost koja nije ispuštena do kraja meča.

Kod domaćih Gaudlok je postigao 23 poena, Jan Veseli koji je imao nekoliko odličnih poteza danas imao je 13 poena, Bogdanović 10, dok je Bjelica zabeležio 9 poena. Kod gostiju najbolji je bio Lodžeski sa 18 poena, Spanulis je imao 16.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 17.01.2015
00:43

Cska i Olimpiakos su najozbiljni timovi za finale evrolige ukoliko ih zreb ne sastavi u polufinalu.