Srpski i hrvatski Bogdanović sipali trojke! Ono kad daš 60 poena i izgubiš utakmicu...

Autor: Vladimir Stojanović
subota 09.11.2019.
08:57
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija Srbina i Hrvata, noć će pamtiti Damijen Lilard. Rekord srušio i Dončić, kao i D'Anđelo Rasel, sva trojica gubitnici!

AP Photo/Rich Pedroncelli
AP Photo/Rich Pedroncelli

Povezane vesti

Lejkersi nemaju nameru da stanu, sedma pobeda u nizu, savladali su Majami Entoni Dejvis je dominirao 26 poena, 8 skokova, 7 asistencija. Ekipa je izgubila na otvaranju sezone od gradski rivala Klipsa, od tada ređaju pobede. Lebron je dodao 25 poena, tandem je bio dovoljan, pre svega zbog strašne odbrane, spustili su Majami na 80 poena. U poslednjoj četvtini, Hit je za 9 minuta dao jedan koš iz igre, to je i presudilo. Batler je ubacio 22 poena za goste, sve bolji Dragić dodao 19 poena.

Portland nije dobro počeo sezonu, Demijen Lilard je ubacio 60 poena Netsima, ali Blejzersi su izgubili i šest put u devet mečeva. Lider Blejzersa je postavio i lični rekord i rekord franšize u broju poena, pogodio je sedam trojki, imao šut 19 od 33, i realizovao svih 15 bacanja. I nije vredelo, iako je bio nezaustavljiv, na kraju Irving je pogodio teške šuteve i prelomio. Kajri je drugi strelac lige, noćas je ubacio 33 poena, Dinvidi 34. Za pobedu domaćima je bio potreban bolji MekKolum koji se ispromašivao i završio sa osam poena.

Juta je srušila Milvoki, Bojan Bogdanović je definitivno ono što je bilo potrebno "Džezerima". Hrvat je ubacio 33 poena, pogodio sa sirenom, preuzeo odgovornost iako je Majk Konli trebalo da šutne za pobedu. Ingles je fingirao pas, dodao Bogdanoviću koji je bio na svojoj poziciji u levom uglu, presuda je izrečena, velika radost u Solt Lejk Sitiju. Adetokumbo 30 poena i 13 skokova, Baksi su prvo kasnili 21 poen u prvom poluvremenu, onda istopili +8 Jute u poslednjih 90 sekundi i na kraju izgubili.

Tripl-dabl Luke Dončića, 38 poena, 14 skokova, 10 asistencija i opet poraz Dalasa. Iz Teksasa je pobedu odneo slabi Njujork, i pored Dončićevog ličnog rekorda. Markus Moris je ubacio 29 poena za Njujork koji se suočio sa svojom bivšom zvezdom Porzingisom. Letonac je postigao 28 koševa, imai i 5 blokada, ali su serijom 9:0 gosti rešili pitanje pobednika.

Paskal Siakama pokazuje da je dorastao ulozi koju je dobio u novoj sezoni, Kamerunac je ubacio 44 poena u pobedi šampiona u Nju Orleansu. U noći u kojoj su saznali da je Stef Kari najverovatnije izgubljen za čitavu sezonu, Voriorsi su poraženi u Minesoti. D'Anđelo Rasel je ubacio 52 poena za goste, ali je Vigins prvo doneo produžetak, a onda trojkom u overtajmu dokrajčio goste iz Kalifornije.

Odlična partija Bogdana Bogdanovića, uz Badija Hilda bio je ključ pobede Kingsa u Atlanti. Ubacio je pet trojki iz šest pokušaja, imao 5 asistencija i 4 skoka. Bjelica takođe odličan, 13 poena, postigao je tri trojke uz samo jedan promašaj. Sakramentu je bila potrebna ova pobeda za samopouzdanje, kada je Atlanta smanjila prednost gostiju na poena, Bogdanović je ubacio dve trojke i praktično rešio pitanje pobednika. Kingsi su postigli 18 trojki iz 31 pokušaja.

Domantas Sabonis je sa 17 poena i 14 skokova predvodio Pejserse do pobede protiv Detroita, sada je Indijana iznad 50% uspešnosti, Klivlend je u duelu dve očajne ekipe odneo pobedu iz Vašingtona. Tristan Tompson je ubacio 21 poen i imao 12 skokova, treća pobeda Kavsa, skor 3-5 i nije tako loš, imaju pobedu više od Vizardsa.

Nikola Vučević je bio samokritičan u prethodnim mečevima, sada je zaigrao bolje, 23 poena, 16 skokova, 6 asistencija, Crnogorac je bio previše dobar za slabašnje "Grizlije". Kod Memfisa, Gudurić 6 poena, njegov tim je poslednju četvrtinu izgubio sa 34:8, šutirali su 3 od 23 u poslednjem kvoteru.

Ponovimo, junak večeri je svakako Nikola Jokić koji je još jednom pokazao zbog čega je najbolji centar na svetu.




Rezultati:

Lejkersi - Majami 95:80
Portland - Bruklin 115:119
Denver - Filadelfija 100:97
Juta - Milvoki 103:100
Dalas - Njujork 102:106
Nju Orleans - Toronto 104:122
Minesota - Golden Stejt 125:119 pr.
Atlanta - Sakramento 109:121
Indijana - Detroit 112:106
Orlando - Memfis 118:86
Vašington - Klivlend 100:113

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke