Što nije uspeo Partizan, jeste Metalac - Savladana Budućnost!

Autor: Darko Mitrović
sreda 24.12.2014.
20:02
Izvor: Sportske.net

Uzbudljiv meč u Valjevu i pobeda Metalca, prva posle četiri uzastopna poraza, i to protiv drugoplasirane ekipe Budućnosti!

Beta/IgorKupljenik/Ev
Beta/IgorKupljenik/Ev

Povezane vesti

Ekipa koja je proteklog vikenda ubedljivo savladala Partizan u beogradskom ''Pioniru'', večeras je poklekla u Valjevu protiv veoma motivisane ekipe Metalca.

Domaći Valjevci su pred svojim navijačima slavili rezultatom 70-69, što im je ukupno peta pobeda od početka sezone, a prva posle četiri poraza u nizu.

Utakmica je čitavim svojim tokom bila neizvesna, ''tvrda'', sa malo koševa, a Podgoričani nisu uspevali da se rezultatski ''odlepe'' kao što su to učinili protiv Partizana.

Na poluvremenu su imali minimalno vođstvo rezultatom 30-29, a blagu prednost su održavali i tokom treće deonice. Međutim, početkom poslednje četvrtine, usledio je najbolji period utakmice za ekipu Metalca, koja uspeva da dođe do maksimalnih 59-49 i najavi konačan trijumf.

Ipak, usledio je munjeviti odgovor gostiju, koji serijom 12-1 vraćaju minimalnu prednost - 60:61.

Ušlo se zatim u neizvestan, dramatičan finiš, a meč su odlučili najpre Jevtović sjajnim zakucavanjem, a onda i Ljubičić, koji je na dve sekunde pre kraja pogodio ključno slobodno bacanje, posle prekršaja Omara Kuka.

Jevtović je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 17 poena i sedam skokova, a pratio ga je Majstorović sa 13. Rejnolds sa 19 i Šehović sa 15 poena bili su najzapaženiji u ekipi Budućnosti.

Podgoričanima je ovo treći poraz u sezoni, sada imaju učinak od 11 pobeda i 3 poraza, ali su i dalje na drugom mestu, iza još uvek nepobedive Crvene zvezde Telekom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SAMOjeNEBOiznadNas.
Wednesday, 24.12.2014
21:10

Mozda utakmica nema veze sa nama niti ce imati .Ali ima veze sa onim sto pricam.Jedino zvezda je sigurni finalista tj u plej of i moze se reci budusnot glupo bi bilo da oni ne prodju ali bogami ne zna se sa koje pozicije.Ovo je ono sto pricam zvezdasima uporno kad je rec dali idemo u plej of ili ne.Ni jedna Ekipa sem Zvezda i eto malo buducnosti nije sigurna u pobedu iz kola u kolo.Koliko god smo mi losi losa je i olimpija i cedevita pa i budunost nije toliko jaka.Zanimljivo je vrlo ovo .Bice ovde povuci potegni ko je 2 mesto i 3 .Mislim drugo i trece je isto posto vodi na protivnika istog samo daje prednos domaceg terena.