Sudije na udaru - Čeka ih prijem u Beloj kući! (TVITOVI)

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 17.09.2017.
22:48
Izvor: Sportske.net

Protivniku treba pružiti ruku i sačuvati dostojanstvo u porazu ali nemoguće je zanemariti ono što su arbitri radili tokom čitavog šampionata i finalne utakmice.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Finale je bilo krešendo, ne radi se o kukanju zbog toga što je Srbija izgubila zlato već o tome da je FIBA poslala veliki broj diletanata da dele pravdu najboljim evropskim selekcijama.

Svi dobro znate za sukob između Evrolige i FIBA kao i to da su danak platile sudije koje su se opredelile da dele pravdu u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.

Zbog toga na upravo završenom Evropskom prvenstvu niste mogli da vidite mnoga dobro poznata imena, ali jeste Japance i kojekave druge arbitre koji deluju kao amateri na ovakvom nivou takmičenja.

Večerašnje finale bilo je posebna priča, ljudi nisu mogli da usaglase kriterijum, a dogodilo se i to da kod jedne situacije sva trojica pokažu drugačiju odluku!?

Da ne ispadne da uzrok poraza tražimo u arbitrima, ali imamo pravo da kažemo da je suđenje na kompletnom prvenstvu bilo ispod svakog proseka i da FIBA treba da stavi prst na čelo i razmisli o tome koga zapravo kažnjava kada najbolje odstranjuje sa velike scene.

Nemojte da zaboravite da najbolji košarkaši evropskih reprezentacija neće igrati u kvalifikacijama za Mundobasket jer im klubovi iz NBA i Evrolige to neće dozvoliti a FIBA je ta koja je "izmislila kvalifikacione prozore".

Videćemo šta će nam taj cirkus doneti u narednih godinu i kusur dana, a do tada ostavljamo vam da pogledate šta narod misli o večerašnjem suđenju.

Obilazili smo "klasična pljuvanja", ima smislenih i vickastih tvitova koji ukazuju na poentu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Maximovic
Sunday, 17.09.2017
23:40

Da su zvali americke sudije mislim da bi nas mnogo manje ostetile i nebi svirale onako nebulozne stvari. Dragic onda krvnicki odgurnuo Micica i ovi nama tehnicku. Ja nemogu dodjem sebi. Bogdanovic da su svirali na njemu i pola faulova imao bi bezmalo 20+ poena samo sa slobodnih bacanja.nauuuu al sam nervozan....

avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 17.09.2017
23:12

Ovi iz Fibe ne znaju da sude, vezare jedne, pogubili se i prebacili protiv nas...Fiba je ocajna organizacija koja je zrela za propast...

avatar
Sunday, 17.09.2017
23:01

shvatate da je nekom tamo iz Fiba draze da pobedi clanica EU nego Srbija. ja kao neko ko nije SRPSKOG porekla kazem da je cela evropa bila protiv Srbije. ali bog sve vidi i nagradice ove momke na pravi nacin. jos jednom bravo Srbijo,zasluzila si zlato ali ti nisu dozvolili da ga uzmes.

avatar
RealniTip
Monday, 18.09.2017
07:32

Alal ti ... Rekao sto sto vecina misli a niko da kaze! nSvaka ti je k'a u Njegosa!

avatar
CgRm4
Sunday, 17.09.2017
22:57

A zasto?Zasto to radite?

avatar
Realan tip
Sunday, 17.09.2017
23:39

Alo, ajde na montenegrinu uci malo iskrivljene istorije!

avatar
CgRm4
Monday, 18.09.2017
07:52

Ti znas sta sam ja.

avatar
BarsaSaMarsa10
Sunday, 17.09.2017
23:51

Da li su nesto slagali ? Da li treba da se cuti posle onakvog kriterijuma? Mislim ok je to sto ne volis Srbiju (pretpostavljam da si iz Crne Gore,ako dobro vidim tu zastavu,i zbog toga mi je jos tuznije sto kazes vi kad govoris o Srbiji i Srbima-i ja vodim poreklo odatle,ali mene su moji ucili da su Crnogorci Srbi,mada nije to tema za ovaj sajt) i sto navijas protiv nje,ali nemoj da pricas gluposti ovde.Vecina nas je vrlo izrevoltirano,ljudski bi bilo precutati.Samo mi dizes pritisak pred spavanje...

avatar
mosala1983
Sunday, 17.09.2017
22:56

1.2.3 судије су криве та све... мало наше кривице нема?

avatar
BarsaSaMarsa10
Sunday, 17.09.2017
22:51

Mogo je Bogdan da ga pribode,svakako ide u NBA...