Sukob Partizana i FMP doveo do ogromnog problema, neizvesna sudbina ABA lige?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 05.11.2020.
08:15
Izvor: Sportske.net, Sport klub

Stvari su se zakomplikovale...

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

ABA liga se nalazi u ogromnom problemu.

Naime, kako navodi Sport Klub, zagrebačka Rajfajzen banka je spremna da ugasi račune ABA lige zbog pravne neuređenosti ovog takmičenja.

Problem je statusna dokumentacija i to ko upravlja računima, a rukovodstvo lige, na čelu sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom i direktorom Cedevita Olimpije Davorom Užbinecom, pokušava da nađe drugu banku u Zagrebu gde bi otvorili račun, prenosi izvor.

Račun regionalnog takmičenja je već bio blokiran pre manje od mesec dana, a članovi društva su ovlastili Bokana da odblokira račun što je i učinjeno na kraju.

Takmičenje je trebalo tokom leta da se dovede u pravno uređeno stanje, ali je problem nastao kada je FMP iz Železnika trebalo da dobije udeo u vlasništvu ABA lige.

Baner

Partizan se žalio na tu odluku jer smatra da postoji sukob interesa između Crvene zvezde i FMP.

U međuvremenu, ABA liga će morati da pronađe novo rešenje ne bi li nastavila koliko-toliko normalno funkcionisanje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Momcilo Stojanovic
Friday, 06.11.2020
10:30

Stvar se vrlo jednostavno rešava,dozvoliti prohodnost ka Sudu u Lozani.Kome to smeta,ako je nevin?Problem su način finansiranja IDEA Zvezda i zvezdina kupovina učešća u EL od Cibone o kojoj je govorio Aca Petrović.Drugi problem je ,koji je izneo Čović, da praktično samo Srbija plaća ABA ligu (osam mil.eura unazad par godina),a zna se zašto Srbija plaća,da bi Zvezda igrala EL,u kojoj, polovinu i više nije izborila na terenu(Igokea,Cibona,korona i odustajanje Mege pre finala ABA lige da igra u EL).Odnos FMP-a i Zvezde je svima jasan i to je praktičan primer sukoba interesa,a na tarabi(papiru) se može svašta nacrtati da bi formalnosti bile zadovoljene. Znači, Lozana i idemo lagano dalje,a Zvezda je napravila takav roster da bi bila prva u ABA i kada bi svi ostali klubovi sastavili reprezentaciju od svojih igrača.Njih nešto drugo muči,pa se drže Zagreba.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 07.11.2020
16:04

Sjajno objasnjenje.

avatar
magister
Thursday, 05.11.2020
12:01

Kakav sukob Partizana i FMP-a!? Radi se o nečem mnogo ozbiljnijem i nisu u pitanju obična prepucavanja Partizana i Zvezde. Svi znamo da su Zvezda i FMP u nekakvom specijalnom odnosu i to ne formalno pravno, nego suštinski. Ali ovde se jedan čovek pita za sve pa i za to. On rekao - može i...?

Kao što je postojao ZAKON po kome nije mogao 1 (jedan) vlasnik da ima 2 (dve) televizije sa nacionalnom frekvencijom. A onda je Grk dobio pravo da bude vlasnik Prve i B92, kao protivuslugu za uklanjanje *Utiska nedelje* sa B92. I to - izmenom zakona, što je izglasala Skupština Republike Srbije!!! Zatim kao finale, država plaća višestruko veću cenu vlasniku Kopernikusa (*pravom čoveku*) da bi ovaj mogao da kupi Prvu i B92. I? Na nacionalnoj frekvenciji više ne postoji niko ko bi za to mogao da pita Njega ili bilo koga. Po društvenim mrežama se o tome šuška, a onda On i par dežurnih na tim propagandnim glasilima što imaju status televizija s nacionalnom frekvencijom - kažu - napadaju nas oni lopovi, pokvarenjaci... Običan svet misli da ih verovatno noću prepadaju u haustorima, jer većina nema pojma o čemu se radi. A - o tome se radi. Ne mogu Barselona i Barselona 2 da igraju Ligu Šampiona. To - nije dozvoljeno u Evropi i svetu, i nigde u civilizovanom svetu...

Ovo su dve - očigledne stvari. Koliko ima za javnost nevidljivih - ne znam, ali: tako mi funkcionišemo. Zato je bolje uopšte ne pisati o tome, jer to bi bilo samo prećutkivanje (zataškavanje), a definisati tu igru kao *sukob Partizana i FMP-a*, to je već - svesna obmana javnosti.

avatar
Man united
Thursday, 05.11.2020
18:19

Ово није никакав сукоб ни Партизана, ни ФМП-а, ни Звезде. Ово је Остојин очајнички потез, ништа више. Је л' првобитно и сам гласао за пренос удела на ФМП? Јесте. Тад му је то било ОК, а сада није? Шио ми га ђура. Друга ствар, и Партизан има своју филијалу која игра у КЛС, и која ове сезоне има шансу да игра исту лигу као и Партизан на пролеће. Зашто је то у реду, а ово није? Немој све да гледаш тако једнострано.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 11.11.2020
22:54

Nikako (prava) zvezda ne moze da bude najvazniji element srpske kosarke.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 06.11.2020
00:13

Ta liga ima cak 16 klubova, gde treba da igra Mladost?

avatar
deki trbic
Thursday, 05.11.2020
10:14

SVE DOK ZVEZDA I FMP NE ODU NA SUD U LOZANU OVAKO CE BITI....xD

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 05.11.2020
10:07

Sukob Partizana i fmp-ova.

avatar
Man united
Saturday, 07.11.2020
10:13

Могу у другој лиги нпр. Иначе, не смета то мени, већ магистру. Што се мене тиче, могу и у АБА лиги да играју ако је изборе. Све и да пусте Партизан да их победи, то не прави никакву разлику на крају.

avatar
magister
Saturday, 07.11.2020
21:03

Iskreno - uopšte mi ne smeta FMP, naprotiv, taj klub je nastao kao plod ljubavi Čovića prema košarci i sjajno zamišljenom konceptu. Izbacio je najviše mladih igrača u poslednjih 20 i više godina, državnih reprezentativaca i ozbiljno uticao na uspešnost naše košarke u tom periodu.
Naravno da mi ne smeta ni Zvezda. Pa ona je, uz Radnički B, OKK Bg i Partizan - osnov i istorija Srpske košarke, možda i njen najvažniji element, pogotovo računajući one prve generacije i ljude koji su kasnije stvarali Srpsku košarku, kao što su Bora Stanković, Nebojša Popović ili Radomir Šaper i Aca Nikolić, koji su igrali i u Zvezdi i u Partizanu. Zvezda je dugo bila najjači Srpski klub, a onda je upala u krizu koja se vrlo čudno završila. Naravno da Zvezda nije smela da se ugasi, ali bi bilo mnogo zdravije da se našao nekakav drugačiji način. Ovako, Zvezda, jer ipak računam da je ona i dalje taj veliki i slavni klub - ima dva tima u ligi. Koji se kao takmiče međusobno? Neko malo manje spreman da toleriše, s pravom će reći: NE! Nema Zvezda dva tima već FMP, samo se jedan lažno predstavlja kao Zvezda.
Ne radi se ovde o tome šta kome od nas smeta ili bar - šta meni smeta. Ma ko sam ja? Običan ljubitelj sporta. Ali nije zdravo za naciju da se hiljade stvari zasniva na lažima i žmurenju na istinu. I još, kad ti neko kaže: Ej, čoveče, pa ti živiš u projektovanoj stvarnosti u kojoj skoro pola stvari ne odgovara istini. A ti (ili ja, ma svi mi) misliš - kreten, antiSrbin, antiČovek.
Pa zar vama prija da živite u laži? Šta ćemo ako među stotinama hiljada lažnih diploma ima i lekara, koji će nas sutra lečiti, inženjera koji će nam zidati kuće, puteve i mostove... Pa hiljade mladih, pametnih i talentovanih ljudi je ulaganjem godina i godina vremena i energije došlo do znanja i diploma, neki i dalje, do doktorata. A onda dođe vreme u kome nije strašno ni da jedan (ili više) ministar ima - falsifikovano akademsko zvanje!? Ljudi, pa oni nemaju znanja. Ne treba da delimo svet na Zvezdu i Partizan. To oni rade, jer samo u takvoj atmosferi mogu da nastave da nas kidaju i uništavaju dok nam ne uzmu sve.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 07.11.2020
16:05

Inace, i meni to smeta, a slazem se da ne bi smeli da igraju u ABA ligi, ne bi smeli ni u zavrsnici KLS.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 07.11.2020
16:05

Kojoj drugoj ligi? Kazem ti da se u tom rangu takmici cak 16 klubova, niko nije lud da igra sa 21. po kvalitetu u situaciji kad imas samo 2 jaka kluba u zemlji.