''Suvišno je pričati o kvalitetu Zvezde...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.01.2021.
13:03
Izvor: Sportske.net

Ipak, i njegov tim ima čime da se pohvali.

Mega Soccerbet/Ivica Veselinov
Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Povezane vesti

U okviru 17. kola ABA lige, ekipa Mega Sokerbeta će sutra od 18 časova gostovati ekipi Crvene zvezde u hali ''Aleksandar Nikolić''.

I jedni i drugi su ozbiljni kandidati za plasman u plej-of, Zvezda je evroligaš, Mega u svojim redovima ima i najkorisnijeg igrača lige u dosadašnjem toku sezone Filipa Petruševa, pa se očekuje veoma zanimljiv meč, pravi derbi.

U najavi ove utakmice, trener Mege Vlada Jovanović je najpre pohvalio rivala, a onda i istakao šta očekuje od svoge ekipe u predstojećem meču.

''Suvišno je pričati o kvalitetu Crvene zvezde koja se posle prvog dela sezone pojačala na poziciji beka i centra, a posle su se kompletirali posle izostanaka nekoliko važnih igrača zbog povreda i korona virusa.

Znamo šta nas očekuje i šta odlikuje ekipu Zvezde, pre svega jako agresivna odbrana uz dosta kontakta na koju mi moramo da nađemo pravi odgovor.

Svi ostali košarkaški elementi neće biti važni ukoliko ne budemo uspeli na pravi način da odgovorimo igri u kontaktu koju Zvezda nameće, kako u odbrani, tako i u napadu.

Sa druge strane, moramo biti koncentrisani, ne smemo dozvoliti Crvenoj zvezdi da iz naših izgubljenih lopti trči i da ima drugi napad posle skoka.

Utakmicu ćemo shvatiti na pravi način, kao izazov da se takmičimo sa igračima koji se takmiče na najvišem mogućem nivou u Evropi. Nadam se da ćemo pružiti dobar otpor i odigrati pravu utakmicu svih 40 minuta'', izjavio je Jovanović za klupski sajt.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke