Sve je lakše uz ''Grobare'' - Partizan dobio derbi!

Autor: Darko Mitrović
subota 10.01.2015.
22:46
Izvor: Sportske.net

U derbiju 17. kola ABA lige, Partizan u prepunom ''Pioniru'' savladao Olimpiju i znalčajno se primakao plasmanu u plej-of.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije sve je bliži ostvarenju primarnog cija ove sezone u ABA ligi - plasmana u plej-of. Crno-beli su večeras savladali direktnog rivala u borbi za četvrto mesto na tabeli, ekipu Olimpije sa 81-74.

Počelo je u serijama poena. Ljubljančani su otvorili meč sa četiri poena u nizu, a onda je usledio sjajan period igre Partizana, koji predvođen raspoloženim Mačvanom pravi svoju seriju 11:0 i stiče osetnih sedam poena prednosti.

Međutim, i pored velike podrške sa tribina, crno-beli nisu uspeli da nasteve u tom ritmu, pa ubrzo gosti ponovo hvataju rezultatski priključak.

Prvo poluvreme je proteklo uglavnom u blagoj prednosti Partizana, ali se na veliki odmor otišlo minimalnom prednošću Olimpije - 38:39.

Slična slika i u nastavku. Partizan je ponovo prešao u vođstvo, koje u finišu treće četvrtine ponovo iznosi maksimalnih sedam poena razlike (54-47). Ali, kao i u prvom poluvremenu, crno-beli olako dozvoljavaju gostima da tu razliku anuliraju i meč uvedu u potpuno neizvesnu završnicu.

Ipak, na ulasku u poslednjih minut i po, pri rezultatu 72-71, Dino Murić je napravio prekršaj nad Milutinovim, onda zbog protesta zaradio i tehničku grešku i to je prelomilo meč u korist Partizana.

Milutinov je pogodio sa linije penala, onda i Andrić pogodio trojku za 78-71. Marinović je zatim uzvratio trojkom, ali nije bilo vremena da Ljubljančani ponovo dođu do egala.

Partizan je slavio važan trijumf i sada je mnogo bliži plasmanu u plej-of, s obzirom da ima dve pobede više od Olimpije.

Milan Mačvan je ponovo bio najefikasniji u ekipi Partizana. On je večeras upisao 21 poen, uz sedam skokova, a pratili su ga kapiten Milosavljević sa 15, odnosno Nikola Milutinov sa 14 poena i 12 skokova.

U odličnoj ekipi Olimpije, Marko Marinović sa 14 i Alen Omić sa 12 poena pravili su najviše problema crno-belima.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pipo Inzagi
Saturday, 10.01.2015
23:48

Da ne beše sudija....

avatar
Povratak kralja BAN5
Saturday, 10.01.2015
23:56

Da ne beoše sudije bilo bi 20+ za Partizan!

avatar
Italijanac
Saturday, 10.01.2015
23:56

da ne bese sudija dobili smo laganica bar sa 10 poena razlike....Svaki kontakt nad igracima Olimpije su svirali faul Partizanu.