Težak početak Obradovićeve Zvezde, iskusniji Fener slavio na debiju Kokoškova!

Autor: Nikola Miloradović
petak 02.10.2020.
21:33
Izvor: Sportske.net

Odbrana na nivou, ali je napad zakazao.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na startu nove sezone u Evroligi u Istanbulu od ekipe Fenerbahčea, turski sastav je na debiju trenera Igora Kokoškova u elitnom takmičenju slavio sa 77:63 (24:20, 18:10, 15:11, 20:22).

Zvezda je bolje otvorila meč, vrlo skoncentrisano da dosta energije i jakom odbranom, Hol je od starta pokazao da je raspoložen za igru, vezao je pet poena u ranoj fazi.

Problem je nastao zbog dva rana faula kapitena Branka Lazića, Fener je predvođen raspucanim Ulanovasom ipak uspeo da stigne do prednosti, a onda i nakon dve trojke Bobija Diksona do viška od četiri poena pred prvi odmor.

Mučili su se puleni Saše Obradovića u napadu u nastavku, pa je prednost domaćina rasla, sredinom kvartala imali su i +7.

Lojd je sve promašivao, na tri minuta do kraja prvog poluvremena košarkaši Fenerbahčea stižu i do dvocifrenog viška, usledila je trojka Davidovca, a onda i prvi poeni Džordana Lojda, ali tek na 40 sekudi do kraja poluvremena.

Serija grešaka, koju je Fener iskoristio da vrati dvocifrenu prednost i da sa +12 ode na veliki odmor, Zvezda je u poslednjih šest minuta druge četvrtine postigla tek šest poena.

Slična slika i u drugom poluvremenu, Fener serijom 8-2 ulazi u nastavak za +18, ubrzo stižu i do viška od 20 poena.

Ipak, Zvezda sa dve trojke stiže do minusa od 14 poena, ali Braun vraća prednost poenima uz faul.

Nisu se predavali Obradovićevi puleni, ali nikako nisu uspevali da pronađu rešenja u napadu, vezali su pet poena za -11, imali i nekoliko prilika da stignu do jednocifrenog zaostatka, ali je Fener uspeo da zadrži prednost, pa su se ubrzo vratili i na +17.

Sve je bilo jasno u Istanbulu, Fener je bez većih problema sačuvao prednost i zasluženo slavio, odlična partija pulena Igora Kokoškova, dok je Saša Obradović dobio mnogo materijala za razmišljanje.

Baner 3

Utisak je da je Zvezdi zaista nedostajalo iskustva, ušli su dobro u utakmicu, a onda kao da su igrali sa previše respekta prema protivniku, Kokoškov je mudro pravio izmene i u ključnim trenucima na terenu držao najiskusnije pojedince poput Veselija, Diksona, De Koloa, Ulanovasa, Bartela i odličnog Lorenca Brauna.

Kod Fenera najefikasniji doskorašnji igrač Zvezde Lorenco Braun sa 17 poena, pratili su ga Ulanovas sa 13, De Kolo sa 12 (7as), kao i Dikson sa 11 poena.

Kod zvezde 15 poena Džordana Lojda, ali uz jako loš šut iz igre (5/16), pratili su ga večeras vrlo dobri Hol sa 12 poena. Volden je dodao devet, Kuzmić sedam uz isto toliko skokova.

Sledi duel sa Baskonijom za nedelju dana u Beogradu, jasno je da Zvezda može i mora bolje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Alfa grobar
Friday, 02.10.2020
21:40

Odlična igra Evropske zvezde koja grabi ka osvajanju EL , a da biće korone koja neće to dozvoliti , e baš šteta .

avatar
Kori Volden
Friday, 02.10.2020
23:15

Je l' ti ovo stvarno likujes sto je Zvezda izgubila u gostima od jednog Fenera ? :D
Kakve frustracije imate, nerealno. :D

avatar
Realni Arthur
Friday, 02.10.2020
21:40

Dali je moguce da neko im tu slobodu kao Lamonika, pa on nam svirao 5 puta korake, 4 puta faul u napadu i to sve na onog  Dekoloa (odvratan igrac) unakazio nas na svaku sumnjivu loptu! Ovo nema veze sa porazom da se razumemo, jer smo ocajni, u svakon pogledu, i odbrana, i napad i sve sto je vezano kosarkom! Ne znam, ali zapamtite, ovakav Fener je bas los, ma nikakav videcete na kraju ni u top 8 nece da stignu, ali zato mi cemo bas debelo da budemo pri dnu, jer pratim Evroligu od 95, kad Partizan igrao pa sve i ovih zadnjih par godina sto Zvezda i Buducnost igrali, ali ovako anemicno, bez krvi, bez volje, uplaseni, neorganizovani, napadi bez glave, odbrane nikakve znaci jednom recju uzas!Delije moje, da ne poletimo mnogo, ako uspemo ABA da osvojimo imaamo da pevamo, jer dok u Evroligi nemamo sto da trazimo a u ABA, Partizan je najborbeniji i borbenoscu ce da dostize taj mali kvalitet sto mi imamo razliku od njih. Umesto da malo uzivamo ko Zvezdasi, imamo Ligu Evrope u fudbalu imamo Evroligu u kosarci, ali imam utisak da necemo bas uzivati jer zaista lose izgledamo!

avatar
Alfa grobar
Friday, 02.10.2020
22:36

Napokon neki realan Zvezdaš .
Za Lamoniku si 100% u pravu , voli da bude u centru pažnje a posebno "jakim domaćinima " .
Mislim da će se Zvezda pojačati sa dva igrača jer Obradović nije došao da bude slepi poslušnik Čovića već da napravi korak više u karijeri .
Pozdrav od realnog ljubitelja košarke a ne mrzitelja Zvezde
( volim da pecnem one nerealne Zvezsaše )

avatar
Gorila u magli! LFC
Friday, 02.10.2020
22:53

Svaka cast !realan pogled na situaciju, to je ljubav prema klubu!

avatar
Vanja Grubač
Friday, 02.10.2020
21:36

Iskusni Fener....da bre ovamo sve neiskusni Ameri,Lazić,Kuridza,alkoreli vozac