Tomić: "Krka kod kuće dobila sve pretendente na visok plasman"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 03.01.2019.
12:34
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Nema odmora za izabranike Milana Tomića. Odmah nakon duela sa Limožom usledilo je pakovanje i polazak na put.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Manje od 24 časa nakon duela sa Limožom na startu Top 16 faze Evrokupa, košarkaši Crvene zvezde mt:s odradili su trening oporavka i krenuli ka Sloveniji.

Crveno-bele u petak od 18 časova očekuje utakmica 14. kola ABA lige, a protivnik će im biti ekipa Krke iz Novog Mesta koja je napravila nekoliko iznenađenja na svom terenu ove sezone.

"Utakmica sa Limožom je već arhivirana, okrećemo se prvoj narednoj a to je Krka. Nezgodna, kompaktna ekipa, koja je vrlo neugodna u svojoj dvorani. Pobeđivali su u svojoj hali do sada sve ekipe koje su pretendenti na visok plasman: Budućnost, Megu, Partizan, Mornar. I taj podatak govori da imaju kvalitet, i da moramo da budemo na visokom nivou ako želimo da dobijemo ovu utakmicu, a pri tome vodeći računa da smo u sredu uveče imali tešku utakmicu u Evrokupu", rekao je trener Milan Tomić.

Šampion Srbije savladao je sinoć na svom terenu ekipu Limoža (83:71) na startu Top 16 faze Evrokupa. Crveno-beli su protiv Krke odigrali 22 utakmice u ABA ligi i do sada imaju 16 pobeda i 6 poraza.

"Očekuje nas dobra ekipa, koja igra jako dobro na svom terenu. Moramo da odigramo maksimalno, skoncentrisano, jer nas očekuje tim koji je sve pobede do sada beležio protiv ekipa koje su vrlo kvalitetne i na 'papiru' su bili autsajderi u tim utakmicama. Nemamo puno vremena nakon dve teške utakmice u prethodna 3 dana, ali naše je da damo sve od sebe i u Novom Mestu", kaže Filip Čović.

Prvi meč dva tima u tekućoj sezoni završen je pobedom Crvene zvezde mt:s rezultatom 80:66, a sutrašnji susret zakazan je za 18 sati u dvorani "Leona Štukelja".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke